donderdag 29 augustus 2019

Geluk bij een ongeluk

De meeste mensen zouden er van balen, als ze voor 2 tientjes schade aan hun fiets zouden hebben. Ik normaal gesproken ook, maar vandaag lag dat een slagje anders.
Ik fietste op de Nachtegaal op weg naar de Hoofdbibliotheek. Aan het eind van de klim van 700 meter blokkeerde mijn voorwiel ineens en ik voelde, dat ik bijna over de kop zou slaan. Mijn achterwiel kwam al omhoog. Juist op dat moment brak het plastic spatbord van mijn voorwiel in een paar stukken.
Ik kwam dus met de schrik vrij. Ik kon de oorzaak van de plotselinge stilstand zien. Op de weg lag een klein houten stokje en op de plek van de breuk zat een stuk ducktape aan de binnenkant van het spatbord.
Ik besefte donders goed, dat het heel anders af had kunnen lopen. Als je over de kop slaat, kun je heel ongelukkig terecht komen. Ik had dus geluk bij een ongeluk.
Met de schrik nog in mijn lijf begon ik aan het rondje langs de filialen met de biebauto, waarna ik naar Valkenburg fietste voor mijn uitleendienst. Ik reed langs fietsenmaker Hoekstra Wheels met de vraag, of zij een spatbord in voorraad hadden en of ik de fiets om 5 uur op kon halen. De vragen werden positief beantwoord en op een leenfiets reed ik naar de bibliotheek in "Het Dorpshuis".
Om 10 over 5 leverde ik de leenfiets weer in en betaalde met graagte 2 tientjes. Op mijn gerepareerde Batavus Galibier reed ik weer naar huis met het besef, dat ik een erg goede beschermengel heb!

Geen opmerkingen: