zaterdag 24 augustus 2019

Zomertriatlon in de Vlietlanden

Het werd vandaag in grote delen van het land tropisch warm. In onze omgeving bleef de de maximumtemperatuur steken op 29 graden Celsius.
Via de volkstuin, waar ik met mijn vrouw geluncht had, fietste ik om half 2 naar de Kniplaan, waar ik met Hans Boers had afgesproken om te gaan lopen bij de Vlietlanden. Daarna zouden we gaan zwemmen.
Over de Oostvlietweg reden we naar het strand. Daar stalden we de fietsen in de schaduw van de bomen en gingen we op het heetst van de dag lopen. Bij de Vlietlanden zijn veel bomen, dus we zouden vaak schaduw hebben.
Zou, want dat viel nogal tegen. Van het stuk naar en langs de Vogelplas wisten we dat. Ook de ijsverwachting was nog niet optimaal.
Maar ja, dat kan eind december zo maar anders zijn....
Langs de kant van de A4 waren de open stukken veel langer, dan we hadden ingeschat. Nu liepen we vanmiddag natuurlijk rustiger dan normaal. Als we in de schaduw kwamen, wandelden we een stukje en dronken we wat water.
Pas toen we van het pad langs de A4 afbogen, kwamen we veel meer in de schaduw, terug richting fietsen zelfs het hele rechte eind.
We haalden de handdoeken uit de fietstas, pakten de bidons met water en wandelden naar het stand, waar we het water in wandelden en gingen zwemmen. Heerlijk.
Na een minuut of 10 op het strand gezeten te hebben en een krentenbol achter de kiezen te hebben gewerkt, doken we nogmaals in het water van de grote plas.
Daarna fietsten we over de Oostvlietweg richting Kniplaan. Daar stond vlak voor de brug een ijskar.
Ja, en schaatsers zijn nu eenmaal ijsliefhebbers....

Geen opmerkingen: