vrijdag 23 augustus 2019

Boterhuispolder en Bollenstreek

Onverwachts hoefde ik niet op te passen. Zodoende kon ik naar de verjaardag van mijn zus Trees. Om kwart over 10 stapte ik op de fiets en reed door de mooie binnenstad van Leiden naar de Boterhuispolder.
Bij de Zijl aangekomen, waarop we in goede winters heerlijk hebben geschaatst, reed ik nu door tot vlak voor het pontje naar de Kaagsociëteit. Daar kun je rechtsaf slaan en rij je over een nieuw fietspad door de weilanden naar Huize Brugzicht
Vandaar reed ik door naar camping "'t Haasje", waar ik om kwart over 11 het fietspontje over de Kagerplassen naar Kaageiland had. "'t Heen en Weertje" bracht ons op deze zonnige dag in een kwartiertje naar Kaageiland.
Daar aangekomen had een van de medepassagiers een platte achterband. Ik had een fietspomp bij me en bandenplakspullen, dus ik bood mijn hulp aan. Ik begon eerst met het ventiel. Dit was nog een ouderwetse met een rubber buisje. Dit buisje was verteerd. Daar ik geen nieuw buisje bij me had, nam ik een ander ventiel, dat wel paste. De band werd opgepompt en bleef hard. Daar de voorband ook zacht was, nam ik deze ook maar onder handen. Daar zat een autoventiel op. Gelukkig had ik de juiste verloopstukken bij me. Dus wie mij altijd al een verlopen type vond....
Na een ritje over Kaageiland kwam ik om 12 uur bij mijn jarige zus aan. In de tuin was het onder de parasol prima uit te houden. Met een natje en een droogje kon ik bijpraten met diverse familieleden. 
Om half 4 reed ik over de Ringvaartdijk naar Hillegom, waar ik met Joep Kapiteijn naar "Klein Duimpje" ging. Als heren van stand hadden we op het terras een afspraak met de Heer van Six.
We raakten in gesprek met 2 andere bierliefhebbers, die de grote tafel met ons deelden. Zo hadden we 2 gezellige uurtjes bij de Hillegomse brouwerij.
Op de terugweg fietste ik via Voorhout. Op de bonnefooi keek ik of Win en Joke Beenakker thuis waren. Ik trof het. Zo kon ik anderhalf uur bijkletsen met deze vrienden.
In de avondschemering fietste ik terug naar de Sleutelstad, waar ik in het donker aankwam na 54 kilometer fietsen. Het was onverwachts een gezellige fietsdag geworden.

Geen opmerkingen: