maandag 16 september 2019

Schaatsplankenloop

Ondanks de vrij natte dag konden we vanavond bij de droogtraining toch de schaatsplanken gebruiken. Dat kwam mooi uit, want ik zou de laatste droogtraining van de IJVL van dit seizoen verzorgen. Daar je op de schaatsplank de afzettechniek van het schaatsen het dichtst kan benaderen, is dit aan de vooravond van het schaatsseizoen de beste trainingsvorm.
De training was in verband met de invallende duisternis een half uur vervroegd. We begonnen derhalve om 7 uur bij het clubhuis van  wielervereniging "Swift".
Het schema, dat ik had gemaakt, was simpel. In groepen van 3 zouden we een klein uur trainen: nummer 1 ging schaatsplanken, nummer 2 zorgde ervoor, dat de plank niet wegschoof en nummer 3 ging een meter of 500 hardlopen. Met dit schema was je twee keer actief en een keer kon je rust pakken.
Op papier klopte alles. Maar ja, dan ken je de droogtrainingsgroep van de IJVL nog niet. In hun ijver liepen Hans Boers en Henk Eveleens de dubbele afstand. Dat hield wel in, dat Marion Poldervaart en ik de dubbele tijd moesten glijden op de planken. Ik vond dat geen probleem, maar Marion maakte je daar niet gelukkig mee.
Bij de tweede serie deed het loopduo er nog een schepje bovenop, waardoor de "schaatstijd" nogmaals werd verdubbeld. Het simpele maar goed doordachte schema werd zodoende vakkundig om zeep geholpen.
Maar goed, iedereen had het naar zijn zin en er werd goed getraind, dus we gaan allemaal met een goed gevoel het schaatsseizoen in. Wat wil je als schaatstrainer nog meer?

Geen opmerkingen: