dinsdag 10 september 2019

"We gaan naar Andrea's martelkamer!"

Bij de droogtrainingsgroep van de IJVL hebben we dit jaar een wisselende groep trainers. Het grote voordeel daarvan is, dat iedere trainer zijn eigen invalshoek heeft en je zodoende een heel scala aan oefeningen krijgt voorgeschoteld.  Temeer, daar er soms gasttrainers op komen draven.
Gisterenavond fietste ik met Jos Drabbels naar het Leidse Hout, waar Wilbert Witteman, een oud-speler van ADO Den Haag, ons training zou geven. Andrea Landman had deze bootcamp voor ons geregeld.  Toen Jaap de Gorter de vele halters op het grasveld zag liggen, zei hij heel subtiel: "We gaan naar Andrea's martelkamer!"
Zou erg was het nou ook weer niet, maar een pittige training was het zeer zeker. Het was de zware versie van Tacoyo van 2 weken geleden.
Het grote verschil was, dat oefeningen intenser waren, er minder rustmomenten waren, maar vooral dat de gewichten zwaarder waren. Naarmate de training vorderde ging dat zwaarder doorwegen.
De laatste loodjes wegen immers het zwaarst.
Nu had ik zelf al een ochtend flink lopen sjouwen op mijn werk. Er was vrijdag niet gereden langs de filialen, dus er was een dubbele portie. Vanuit de filialen kwamen 13 kratten naar de Hoofdbibliotheek toe. In omgekeerde richting zal ongeveer een zelfde aantal kratten gegaan zijn. Daarnaast moesten er 25 dozen met boeken naar de Emmaschool, terwijl er nog 20 klapstoelen naar Hoornes/Rijnsoever moesten. Alles gaat 2 keer door je handen.
Daar kwam 's avonds nog een pittige krachttraining bovenop. Normaal al zware oefeningen met zo'n 7 kilo extra zijn echt loodzwaar.
Tussendoor mochten we een rondje van 400 meter lopen. Dit moest met de laatste 100 meter voluit. Ook dit was pittig, maar je was blij, dat je de gewichten even kwijt was.
Natuurlijk voelde je af en toe wat pijn. Nu ben ik zelf niet zo van het motto "Pijn is fijn!". Maar als je een marathon wilt lopen of een Elfstedentocht wilt schaatsen, moet je wel wat pijn kunnen verdragen.
Wat dat aangaat was het bezoek aan Andrea's martelkamer niet alleen een krachttraining, maar tevens een prima mentale training.

Geen opmerkingen: