zaterdag 21 september 2019

Locomotiefloop

Na een frisse start werd het vandaag aangenaam weer. Het was echt nazomerweer in september.
Het was derhalve aangenaam weer om zoveel mogelijk buiten te zijn. Dat deed ik dan ook. Allereerst ging ik naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen, waaronder het zoutarme brood.
Nu is er een gezegde, dat luidt: "Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken."
Welnu, ik had een wel betaald brood laten liggen. Na de was opgehangen te hebben, fietste ik weer naar de Herenstraat en vandaar via de binnenstad van ons mooie Leiden naar onze volkstuin. Onderweg er naar toe hoorde ik de fluit van de stoomlocomotief.
Op onze moestuin lunchte ik met Ada, waarna ik me met het oogsten ging bezig houden. Ik plukte bramen, tomaten, frambozen en toch weer twee aardbeien. Wederom een redelijk rijke oogst.
Met de vruchten van deze oogsttijd in de fietstas red ik naar huis toe, waar ik mijn sportkleding aantrok en ruim 10 kilometer ging lopen met het oog op de Halve marathon van Katwijk van volgende week zaterdag.
Ik liep naar de volkstuin toe, waar ik muntthee dronk met mijn vrouw. Na de thee vervolgde ik de duurloop.

Ik liep naar het Valkenburgse meer, waar ik doorliep tot het eind van de doodlopende landtong. Daar stond de stoomlocomotief juist op het punt om te vertrekken. 
Terwijl de stoomtrein wegreed, dronk ik de flacon met water uit mijn heuptas leeg en snelde  eveneens richting A44. Wat dat aangaat heb ik wel wat weg van een locomotief. Ik moet even op gang komen, maar dan kan ik lang doorgaan in hetzelfde tempo.
Met een klein slingertje, waarbij ik "Krasse knar" Richard Dieke tegenkwam, met wie ik over een paar weken weer ga schaatsen in de Leidse IJshal, liep ik naar huis toe, waar ik moe maar voldaan onder de douche het zweet van mijn lijf spoelde.

Geen opmerkingen: