zondag 29 september 2019

Stikstof

Op 12 juni werd bekend, dat de bouw van Zwembad en IJshal "De Vliet" vertraging had opgelopen. Er was geen bouwer, die het voor het door de gemeente Leiden beschikbaar gestelde miljoenenbedrag wilde bouwen.
Inmiddels is er toch het een en ander veranderd. Door een uitspraak van de Raad van State inzake stikstof zijn in Nederland 18.000 bouwprojecten stil komen te liggen, waaronder de bouw op voormalig vliegveld Valkenburg.
Dat dit grote gevolgen heeft voor de betrokken bouwondernemingen moge duidelijk zijn. Er zijn hierdoor al bouwbedrijven, die op omvallen staan.
Voor het nieuwe sportcomplex aan de Voorschoterweg kan het gedeeltelijk tot stilstand komen wellicht gunstig uitpakken. Bouwbedrijven willen immers graag hun werknemers daadwerkelijk aan het werk houden en zijn daardoor dan bereid om de prijs te laten zakken.
Uiteraard ben ik onvoldoende ingevoerd of dit ook geldt voor de bouwconsortiums, die benaderd waren voor "De Vliet", maar het zou best kunnen, dat hun orderportefeuille ineens een stuk dunner is. In dat geval zou de stikstofcrisis in het voordeel van de nieuwe IJshal kunnen werken.

Geen opmerkingen: