zondag 1 september 2019

Vlietloop

Het loopseizoen is weer begonnen. De Vlietloop is met enige regelmaat de eerste wedstrijd, die ik na de zomervakantie loop. Het was prima loopweer vandaag, een heel verschil met de 27,6 van gisteren.
Om half 12 stapte ik op de fiets en reed naar "De Vliethorst" in Voorschoten. Een kwartier later schreef ik me in voor de 10 kilometer. Met startnummer 510 liep ik naar de Voorstraat, waar om 12 uur het startschot gelost zou gaan worden.

In het gezellig drukke startvak kwam ik diverse bekenden tegen waaronder Walter en Marnix Boon, John van Laar, Rob Oudshoorn en Chris de Waard van Sleutelstad FM.
Klokslag 12 uur mochten we weg. De gebroeders Boon schoten weg en zelf startte ik, doordat we op de derde startrij stonden, ook sneller dan normaal. Ik zat meteen in mijn ritme. Na de fietsvakantie in Duitsland had ik weliswaar geen wedstrijd gelopen, maar de trainingsloopjes zorgden er wel voor, dat ik met soepele tred kon lopen.
In het begin werd ik ingehaald door snellere lopers, die na mij gestart waren, maar vanaf de landijsbaan van Voorschoten begon ik zelf weer wat lopers te passeren. Bij de Korte Vliet zag ik, dat ik steeds dichter bij Walter Boon kwam.
Mijn marathonmaat had de laatste 3 weken vakantie en een wandelvakantie gehad. En wandelen en hardlopen gaat op een of andere manier niet samen. Ik besloot Walter op sleeptouw te nemen, ook al betekende dat, dat ik af en toe moest temporiseren.
Op zich geen probleem, daar ik een klein beetje met de handrem erop moest lopen, daar ik morgenavond voor de IJVL de strandtraining ga geven.
Het 5 kilometerpunt passeerden we in 24.27, dus in dit tempo zouden we op 49 minuten uitkomen. Maar naarmate de loop langer duurde, ging gaandeweg het tempo bij Walter er beetje bij beetje uit. Maar afspraak is afspraak, ik had beloofd om hem op sleeptouw te nemen, dus dat bleef ik doen, ook al waren mijn benen nog steeds goed.
Bij de Hooghkamerbrug zag ik Kees Lelieveld met zijn racefiets staan. Ik liep het trappetje bij de brug op om deze "Krasse knar" te begroeten.
Met een "Over een maand kunnen we weer schaatsen" namen we afscheid van elkaar. Ik haalde Walter na 200 meter weer bij en samen liepen we, terwijl we door diverse lopers werden gepasseerd, naar de eindstreep op de Voorstraat.

Hand in hand gingen we in 51.16 samen over de finish. Daarmee was ik 80e van de 207 lopers geworden. Het was geen supertijd, maar ik heb morgenavond nog een training.
Met het oog daarop liet ik me in "De Vliethorst" masseren door Henry de Vrij van Massageteam4U.
Tijdens de massage had ik het over de kramp in mijn hamstrings tijdens de fietsvakantie.
"Dat komt door een zouttekort en dat ontstaat makkelijk bij warm weer", zei Henry: "Met name een tekort aan magnesium."
De magnesiumpillen had ik dus niet voor niets meegenomen op vakantie.

Geen opmerkingen: