donderdag 19 september 2019

Brandweermannetjesloop

Het was een rommelige vrije ochtend. Via de weekmarkt in de Stevenshof fietste ik naar de volkstuin toe, waar ik de planten in de kas water gaf en tomaten, bramen, veel frambozen én twee rode aardbeien plukte.
Ik fietste door naar Heijmans voor een reserve fietssleutel. De sleutel was echter nog niet aangekomen. Daar we de sleutel morgen nodig hebben, reed ik door naar Leiden Zuid-West, waar op het Vijf Meiplein een sleutelmaker zit. Deze had de juiste maat wel, zodat ik goed gestemd naar huis kon fietsen.
Onderweg was ik nog naar fietsenmaker Van Vliet gefietst, want bij het verlaten van de volkstuin gaf de kilometerteller aan, dat de batterij bijna leeg was. Er werd een nieuwe batterij ingezet en de totaalstand van 55.804 kilometer sinds de aankoop van de Batavus Galibier in maart 2014 werd er weer ingezet.
Thuisgekomen zette ik de oogst van de dag in de koelkast en met mijn hardloopschoenen aan liep ik naar de Leidse IJshal. Ook al was het al half 12, ik moest toch mijn looptraining afwerken. Volgende week  zaterdag wacht de halve marathon van Katwijk, de mooiste, maar ook de zwaarste halve marathon van Nederland.
Bij de Leidse IJshal aan de Vondellaan sprak ik met ijsmeester Jan van Rijn af, dat ik, als mijn werk het toelaat, woensdag kom helpen met het spuiten om de ijsvloer van het schaatsseizoen 2019-2020 te helpen aanleggen. Ook donderdagmorgen ben ik deels van de partij. Het is leuk en dankbaar werk.
Welk kind droomt er niet van om brandweerman te worden? Je mag de brandslang ter hand nemen en er is tijd genoeg voor gezellig kletsen bij de koffie of thee als het dunne laagje water moet aanvriezen. Wil je meehelpen? Dat kan door je aan te melden via ijsmeester@schaatshalleiden.nl
Gezien het aantal brandslangen kunnen er slecht vijf brandweermannetjes tegelijk aan de slag. Mis de slag dus niet en stuur vandaag nog een mailtje, wanneer je kunt!

Geen opmerkingen: