zondag 4 november 2012

Hobbitreünie


Het was gezellig druk gisterenavond in "De Stip" in Nieuw-Vennep, waar de krasse knarren, die in vroeger tijden "Lambiek" of "De Hobbit" bezochten, bijeenkwamen. Zoals bij iedere reünie waren er mensen bij, die geen spat veranderd waren, maar ook mensen, waarbij je diep in je geheugen moest graven om te weten, wie dat ook al weer was.

Dat er minder bezoekers waren als andere keren, kan er mee te maken hebben, dat de avond ervoor een reünie was van "De Arnoldushoeve" in Hoofddorp. Er waren genoeg mensen, die in hun jonge jaren bezoeker waren bij beide jongerencentra.
Daarnaast trad ook nog eens "The Golden Earring" op in Nieuw-Vennep.

Daarnaast waren er diverse mensen, die al andere afspraken hadden staan. Voor hen heeft deze oude rot een zinvol advies: zeg die andere afspraken gewoon af!

En helaas onvermijdelijk bij een doelgroep, waarvan de gemiddelde leeftijd aardig boven de 50 ligt: er zijn sinds de vorige Hobbitreünie in 2007 een paar mensen overleden.
Tja, en dan heb je ook nog eens de mensen, die zich te oud voelen voor een avond stappen. Ik zal geen namen noemen, Joop, maar wellicht dat we de volgende reünie kunnen organiseren op een ander tijdstip: zondagmiddag. En laten we dan meteen ook maar de locatie aanpassen: bejaardentehuis "De Westerkim".
En wellicht kan dan de huisband van "Lambiek" en "De Hobbit", "The Hobo String Band" weer eens optreden en zo sommige oudere jongeren over de drempel heen helpen.


Maar genoeg over degenen, die er niet waren: het gaat er bij een reünie of bij elke andere feestgelegenheid om degenen, die er wel zijn. Met hen moet je het gezellig maken.
Bij binnenkomst om half 9 zag ik Gerard Alkemade, Anja de Vos en Willem Soeters. Het was tot 9 uur vrij stil. Er druppelden, en door de regen ook letterlijk, kleine groepjes en individuen in "De Stip" binnen.
Bas en Nel Warnink kwamen samen, net als Nina en Annemieke, de zussen van Bas. Gert Dol kwam een tijdje later. Hem moest ik, zo dubbel is het leven soms, feliciteren omdat hij opa geworden was en condoleren, omdat zijn broer Aad in Nieuw-Zeeland was overleden.
Ook de ijsmeester van Ankeveen, Bert Rijkse, was van de partij. En dan heb ik het niet zomaar over een partij, nee, dan hebben we het over de Agrarische Unie!
Bij alle plannen, die wij ooit in "De Hobbit" bedacht hebben onder het genot van een biertje, is de zorgpremie van het kabinet Rutte maar klein bier.
Om de voorzitter van de Agrarische Unie gunstig te stemmen, had ik, zeer toepasselijk, de groene uitgave van "Molen- en Merentocht" voor hem meegebracht.

Bert was tegelijk met Ben Griekspoor binnengekomen. Ben was nog geen spat veranderd. Daar hij vroeger nooit lang haar gehad heeft, was zelfs het kapsel nog hetzelfde.

Dat kon gisteren niet iedereen zeggen....
Ben en Bert waren vorig jaar samen op de motor in Frankrijk op vakantie gegaan: "Ze hebben het er daar nog steeds over", zei Bert met gevoel voor understatement.
Met Sonja van Driel had ik van tevoren een boekenruilbeurs georganiseerd. Zij kreeg van mij "Molen- en Merentocht" in de blauwe versie, alsmede "De Elfsteden toch gereden", uiteraard gesigneerd door de auteur.

In ruil kwam ik in het bezit van 2 gsigneerde boeken van de hand van deze beroepsfotografe.
"Opdrachtgever in beeld" was voorzien van een opdracht voor mij, "Flitsen met een reportageflitser" met eentje voor mijn oudste dochter Ike, die een verwoed amateurfotografe is.
Naast bovengenoemde Hobbitgangers heb ik met Gea Schelee een tijd gepraat, net als met Joep Kapiteijn, Marlies Jansen, Charly Lammers van Toorenburg, Karin Bakker, Arjen Kepel, Antoine Peters, Jan en René Arensman en René l'Ecluse.
En toen ging plotseling het licht om 1 uur aan. De tap bleek gesloten, zonder dat het traditionele "Laatste ronde!" geklonken had.
Het duurde nog wel even voordat we weg gingen. Iedereen, die nog munten gekocht had, wilde deze weer inwisselen voor euro's. Om kwart voor 2 zat ik bij Bas en Nel in de auto. Ik zou weer een keertje een nachtje slapen op een meter of 5 onder zeeniveau.
Zo diep was ik dus al gezonken, toen ik in een diepe slaap wegzonk.

Kennelijk word ik ook een dagje ouder....

1 opmerking:

Sonja van Driel zei

@Bert, de woorden in je blog versterken het nagenieten van gisteravond!