woensdag 21 november 2012

Nooit meer Elfstedentocht

De titel van dit blogstuk is vandaag wel op mij van toepassing. Zoals bij iedere griep voel je je zo slap als een vaatdoek. Met de grootste sloper van je conditie als extraatje: koorts.
Ik moet wel heel erg opknappen, maar anders kan ik het op mijn buik schrijven, dat ik morgen kan werken en 's ochtends in de Leidse IJshal schaatsen met de "Krasse knarren".
"Maar elk nadeel heb zijn voordeel", zoals Neerlands beste voetballer placht te zeggen. Daar ik het grootste deel van de dag bedlegerig ben met af en toe een poosje op, heb ik veel tijd om te lezen. Dit bijna 35 jaar oude exemplaar van Vrij Nederland heb ik afgelopen zomer van Jaap de Gorter gekregen.
In januari 1978 was er ook sprake van een periode van 15 jaar zonder Elfstedentocht en ook toen was er sprake van een zeker defaitisme over de kans op een Tocht der Tochten. Deze met veel zwart-wit foto's geïllustreerde bijlage staat vol prachtige anekdotes over met name de naoorlogse Elfstedentochten.
Na het lezen van "Nooit meer Elfstedentocht" heb ik heerlijk liggen slapen. Want met de wijsheid achteraf ik wist, hoe fout gekozen de kop toen was....

Geen opmerkingen: