zondag 25 november 2012

Stormloop op de Horsten

Deze week stond in het Leidsch Dagblad een bericht, dat het niet bepaald storm liep bij de verkoop van dit al 4 jaar leegstaande pand op landgoed "De Horsten" in Voorschoten. Ook al is de vraagprijs inmiddels 6 ton gezakt, 1,85 miljoen euro heb ik, net als de meeste Nederlanders, niet iedere dag op zak.
Vanmiddag had ik om half 3 afgesproken met Hans Boers om een rondje om en op "De Horsten" te gaan lopen. Een regelrechte stormloop, want er stond windkracht 8, terwijl het op zee nog harder waaide.

Het was dan ook een stevige trap tegen de wind in op de Velostrada. Er waren stukken, dat ik niet boven de 10 km uitkwam. Maar er waren meer fietsers, die hetzelfde euvel hadden. Het komt niet vaak voor, dat je met 11 km per uur nog fietsers inhaalt, maar vanmiddag lukte dat!

Vlak voor station Voorschoten zag ik, dat de betonnen platen eindelijk waren weggehaald en dat er nieuw asfalt lag bij de nieuwbouwwijk. Het zag er wat ruwer uit dan het skeelerasfalt, dat het grootste deel van deze fietssnelweg bedekt, maar ik vermoed, dat je er prima op kunt skeeleren. Het is in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van de schots en scheef liggende betonplaten.
In het zonnetje liepen Hans en ik tegen de wind in naar de Horstlaan, om via deze achteringang het landgoed van schaatscrack Willem-Alexander en Maxima te betreden. We liepen om het te koop staande landhuis heen en over de prachtige paden renden we in een veredeld marathontempo richting hoofdingang.
Halverwege kwamen we Arthur van Winsen tegen, die met zijn vrouw en zijn zoon Jochem op deze zonnige zondagmiddag door "De Horsten" wandelde.

Twee jaar geleden heb ik in december nog met Jochem geschaatst op de Gouwzee. En als onderstaand kaartje uit mocht komen, dan gaan we in december weer op herhaling!
Met Hans maakte ik de stormloop op de Horsten af. Het was zijn eerste loop in 4 weken. Met Morena was hij op vakantie geweest naar de Dominicaanse Republiek, waar hij diverse sporten had beoefend, maar geen duurloop had gedaan.
Om half 4 zat ik met de storm in de rug op de fiets. Onze stormloop zat er op.

Geen opmerkingen: