dinsdag 6 november 2012

Zoeklicht

Voor de verandering regende het weer eens, toen ik vanavond om kwart voor 6 in het donker van mijn werk naar huis fietste. Op de Nachtegaallaan gekomen, zag ik een lichtbundel het wolkendek van de onderzijde verlichten.
In eerste instantie dacht ik aan een lasershow, maar al snel had ik door, dat het een zoeklicht was.

Aanvankelijk hield ik het er op, dat deze bij de flats in Katwijk aan den Rijn gestationeerd was, maar daar aangekomen was duidelijk, dat het nog een stukje verder was.
Ook in Valkenburg bleek, dat de zoeklichten, want nu was duidelijk dat er sprake was van twee lichtbundels, nog een stukje verder stonden. Ik fietste de Torenvlietbrug over de Rijn over en daar zag ik, dat de zoeklichten aan de achterzijde van Corpus stonden opgesteld.
Nu ben ik als bibliothecaris wel vertrouwd met Zoeklicht. Dit was een serie Makkelijk Lezen-boeken voor kinderen, bij wie het lezen niet aan kwam waaien, zoals bij dyslectische kinderen. Zoeklicht is uitgegeven door Zwijsen.
Na de macaronischotel, prima sportvoeding trouwens, had ik geen zoeklicht nodig om de weg naar de Leidse IJshal te vinden.

Geen opmerkingen: