woensdag 14 november 2012

Ledenvergadering IJVL

Voorafgaande aan de wekelijkse dinsdagavondtraining pakte ik gisteren de opening van de ledenvergadering van de IJVL mee te pikken. Een wijs besluit, want bij de opening kreeg ik te horen, dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden had besloten om in de Sportnota anderhalf miljoen euro te reserveren voor de renovatie van de Leidse IJshal.
Het bestuur van de IJshal had een plan klaarliggen van 4,5 miljoen euro, maar met het bedrag, dat nu nog goedgekeurd moet worden door de Leidse gemeenteraad, kunnen in ieder geval de meest noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, zodat we de komende jaren ook weer terecht kunnen op het immer gladde ijs van onze kunstijsbaan.
Natuurlijk is het het meest efficiënt als een renovatie in één keer wordt uitgevoerd, maar in deze tijd van crisis en bezuinigingen kun je beter een half ei hebben dan een lege dop.
Het schaatsen ging na deze heuglijke mededeling vanzelfsprekend erg lekker. Dat moet ook wel, want over een maand staat de 1000 rondjes van Leiden weer op het programma.

Het was gezellig druk op de baan. Ik reed achter Carel Cusell veelal op de zesde of zevende stek van het snelle peloton. Martien Wijnands deed het meeste kopwerk. Alleen Mart Moraal en Ruud Vermeulen ging het niet snel genoeg.
Om kwart over 9 waren de meeste hardrijders van de buitenring verdwenen en reden we nog met een man of 2 tot kwart voor 10. Ik reed rustig op techniek en praatte met deze of gene schaatser, zoals Jan van den Haas, die voor het eerst dit seizoen weer op dinsdagavond rondreed.
De gezellige tafel met Henk Distelveld, Mart Moraal en Coos Zwaan in de kantine passeerde ik zonder aan te schuiven, daar ik de staart van de ledenvergadering van de IJVL mee wilde maken.
De samenwerking van de IJVL-jeugd met die van het district stond op het programma. Dit jaar heb ik bij het skeeleren mee mogen maken hoe dit uitpakt. Mijn ervaring is zeer goed. Behalve dat het heel gezellig was in de gemixte groep van Leidse en Leiderdorpse skeeleraars, heb ik zeer veel gehad aan de technische aanwijzingen van Dick van Goozen en Tjeerd Wierdsma. Vooral dankzij de veranderde bijhaal schaats ik nu technisch veel beter. Mijn advies is dus helder: ga samenwerken!

Bij de rondvraag kon ik om 11 uur "De Elfsteden toch gereden", mijn tweede schaatsboek, kort presenteren, waarna ik aan de bar bijpraatte met Willem van Vliet, Sjaak Stuijt en Hen van den Haak. Het was na middernacht dat ik op huis aan fietste.

Geen opmerkingen: