zaterdag 3 november 2012

Tussen de buien door

Ze zijn schaars de laatste maand, dagen zonder regen.

Wat dat aangaat is het het klassieke verhaal, dat het in het westen van het land, en dan vooral aan de kust, in het najaar veel meer regent dan in de rest van Nederland. Een soort gematigde moesson.
Vanmorgen moest ik in de bibliotheek van Rijnsburg werken. Eén van de eerste klanten was Willem van Vliet, de secretaris van de Leidse IJshal, die me vroeg, hoe het met mijn voorbereiding op de 1000 rondjes van Leiden stond.

Ik kon hem melden, dat het, met nog 6 weken te gaan tot deze Alternatieve Elfstedentocht, met de conditie wel goed zit.
Op weg naar huis kon ik mijn regenbroek weer eens aantrekken. Thuis gekomen deed ik meteen nog wat boodschappen in de wijk. Ik had mijn regenbroek immers toch al aan.
Daardoor had ik wel mazzel, want het wolkendek brak en onder echte Hollandse luchten liep ik in een waterig zonnetje een kilometer of 8, waarbij mijn achillespees het goed hield.
Langs de rand van de Stevenshof liep ik naar de voetbalvelden van Voorschoten '97 en vandaar naar Het Kompas, waar Ada weer eens aan het werk was. Via de nu nog groene rand van de Stevenshof liep ik weer op huis aan.
Vergeleken met andere jaren is het lopen in voorbereiding op de Zevenheuvelenloop minimaal. Toch heb ik het idee, dat het met de vorm wel goed zit. Over 2 weken zullen we het zien in het Rijk van Nijmegen.

Geen opmerkingen: