maandag 12 november 2012

Doorstart Flevonice?


Op de site van het NOS was dit bericht te lezen:
"Schaatsbaan Flevonice verkocht"

De schaatsbaan Flevonice bij Biddinghuizen is verkocht. Dat meldt Omroep Flevoland. De nieuwe eigenaar zou nog onderzoeken of de schaatsbaan heropend kan worden. De informatie komt van de vroegere directeur Roel Ketelaar. Wie de nieuwe eigenaar is, wil hij niet zeggen.
Flevonice was met vijf kilometer de langste kunstijsbaan van Nederland. In mei ging het bedrijf failliet, onder meer omdat de bezoekersaantallen tegenvielen. Na sluiting bleek dat er vier jaar lang koelvloeistof was weggelekt uit de baan. Meer dan 150.000 liter was in de bodem terechtgekomen. Een deel daarvan is door de natuur afgebroken. Volgens de gemeente Dronten is er in het ergste geval beperkte schade aan de bodem. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar milieuschade.

De kans op een doorstart is dus gelukkig nog aanwezig. Want het zou zonde zijn, als deze unieke kunstijsbaan zou verdwijnen. Vorig jaar was er al een plan om van de 5 kilometerbaan er een 3 km te maken. Dat levert een besparing van 40% op de energiekosten op, terwijl het gevoel van een toertocht te rijden niet of nauwelijks wordt aangetast. Bij de 5 km maak je een flinke binnenlus, die eruit zal verdwijnen. Het uitzicht op de resterende 3 km is echter afwisselend genoeg voor een heerlijk dagje uit!


Geen opmerkingen: