donderdag 26 december 2013

Kerstcross

De weegschaal loog niet. De gezellige familiebijeenkomst van gisterenmiddag en -avond met heerlijk eten en drinken vertaalde zich in een kilo extra. Hoe leuk ook, het is maar goed, dat het niet iedere dag Kerstmis is.

Het kwam dus goed uit, dat ik na deze Bourgondische dag weer een keer aan een hardloopwedstrijd mee kon doen: de Kerstcross bij voetbalvereniging Meerburg. Traditioneel vindt deze plaats op Tweede Kerstdag.
Het was heerlijk weer, ook al was het minder zonnig als gisteren. De fietstocht naar Zoeterwoude-Rijndijk was dan ook niet bepaald een straf.
Om kwart voor 1 schreef ik me in, een kwartier later zou het startschot klinken. Met o.a. Wil Verbeij, Jaap de Gorter, Mark van der Geest en Teun de Reede stond ik in het startvak. We stonden een beetje naar achteren, zodat we bij het rondje om het voetbalveld ons af en toe in moesten houden omdat er te weinig ruimte was om in te halen.
Het parcours was anders dan de vorige edities. Het was minder bochtig. Na anderhalve kilometer haalde ik de snel gestarte Jaap de Gorter bij. Ik was wat rustiger begonnen dan normaal. Met de 1000 rondjes van Leiden anderhalve week geleden wist ik immers niet, hoe mijn lichaam zou reageren.

Samen met Jaap voltooiden we de eerste ronde van 5 km in een tegenvallende tijd: 24.57. De afspraak stond, dat ik Jaap op sleeptouw zou nemen, waarna hij de laatste honderden meters weg zou sprinten. Ik was inmiddels aardig warm gedraaid. We haalden een vrouw in, die uiteindelijk tweede zou worden bij de dames. Heel in de verte zagen we de eerste vrouw voor ons uit lopen, maar de snelheid was te hoog om het gat te dichten. Langzaam maar zeker kwamen we iets dichterbij, maar de resterende afstand was te klein om verder in te lopen.
Geheel volgens afspraak sprintte Jaap nog wel bij me weg op de laatste 100 meter, waardoor hij binnen kwam in 49.44, waarmee hij me op 6 seconden zette.
Samen met mijn Elfstedenmaat dronk in nog een warme chocolademelk, alvorens we weer richting Leiden fietsten. Het was weer een heel gezellige Kerstcross geweest.

Maar eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur uit naar de Tweede Kerstdag van 2010, toen we op de Gouwzee konden schaatsen.


Geen opmerkingen: