zondag 1 december 2013

Zwarte Piet op kluunschaatsen

Het regende weer eens, toen ik gisteren om kwart voor 8 naar de Leidse IJshal fietste, waar ik als invaller aan de G-schaatsers les mocht geven. Het was gezellig druk op het ijs, want naast de G-schaatsers van de IJVL en IJsclub "Voorwaarts" uit Katwijk, hadden we ook een paar graag geziene gasten uit Spanje.

De training verliep wat rommeliger dan gebruikelijk, en dit keer lag het niet alleen aan de invaller....
Bij het afwerken van het programma miste ik af en toe een paar G-schaatsers, die dan bij Sint en Piet gingen buurten. Met een handje pepernoten luisterden ze dan naar de uitleg van de volgende oefening.
De nadruk lag bij de zijwaartse afzet, het diep zitten en de bijhaal en dan met name bij het rustmoment. Ondanks of juist dankzij de verstoring van het programma verliep de training prima. De G-schaatsers waren dan ook in een goed humeur. De meesten hadden vorige week medailles gewonnen bij de Special Olympics in Utrecht. Enkele G-schaatsers lieten me vol trots hun medaille zien.

Aan het eind van de les vervoegde ik me ook bij Sint en de 2 Pieten. Een van de Zwarte Pieten reed op Salomon-kluunschaatsen. Hoewel je ze een enkele keer meer ziet in de Leidse IJshal, ben ik nog steeds een van de weinigen, die er mee rijdt op deze 200-meterbaan. Wat dat aangaat is het een geruststellende gedachte, dat ik een medestander heb in Zwarte Piet op kluunschaatsen.

Geen opmerkingen: