donderdag 5 december 2013

Kluunschaatsen uitproberen?

Ik ben een groot liefhebber van kluunschaatsen. Vanaf de eerste keer, dat ik op deze voor met name het natuurijs ontwikkelde schaatsen heb gereden, was ik verkocht.

De eerste serieuze test was in 2005 op de Weissensee. In een week tijd reed ik 675 km op mijn Rossignol-kluunschaatsen en ondanks behoorlijk wat scheuren ben ik zegge en schrijve één keer gevallen. Dat is wel eens anders geweest.
De zomer erop klapte mijn enkel dubbel bij de droogtraining. Ik kon in oktober wel weer schaatsen, maar alleen op mijn kluunschaatsen. Dit nadeel bleek een paar voordelen te hebben. Ik ging op mijn Rossignols beter schaatsen, terwijl ik ook ontdekte, dat je bij het lesgeven aan kinderen in de langlaufschoenen geen koude tenen kreeg.

De jaren erop stapte ik zodoende telkens over van de klapschaatsen op de kluunschaatsen en vice versa.
Een achillespeesblessure vorig jaar betekende weer een jaar op kluunschaatsen rijden. De overstap terug op de Viking klapschaatsen bleek er één teveel te zijn. De klapschaatsen zijn nu bezit van mijn oudste dochter Ike, terwijl ik de rest van mijn leven op kluunschaatsen verder ga.

Toen mij door Raymond, de beheerder van de winkel van Ooms Sport in de Leidse IJshal, gevraagd werd of ik na wilde gaan, of er voldoende belangstelling was voor het organiseren van een ochtend, waarop schaatsers Salomonschoenen en Freeskate-ijzers uit konden proberen, had hij meteen de juiste ambassadeur te pakken.

De datum is vandaag bekend geworden. Het is donderdag 19 december van 9 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. Tijdens deze 3 uur kunt u diverse modellen schoenen en diverse types ijzers uitproberen.
De testritten zijn op het toegangskaartje voor de Leidse IJshal na kosteloos en dan kunt u zich een ochtend lang kostelijk vermaken. Voor een goed verloop van de ochtend is het wel nodig, dat u zich even aanmeldt bij Ooms Sport. Het emailadres is: leiden@oomssport.nl
U moet een ingevuld inschrijfformulier meenemen, waarbij vooral de schoenmaat van belang is. Daarnaast een geldige ID-kaart of rijbewijs als legimitatie nodig. Maar daarmee gaat er een wereld voor u open: het eindeloze plezier van rijden op kluunschaatsen!

Geen opmerkingen: