zaterdag 14 december 2013

"Hij weet wel, wat hij er voor moet doen, maar hij weet niet, wat hij er voor moet laten!"

Deze week werden de eerste namen bekend van schaatsers, die zich geplaatst hebben voor de Olympische Spelen in Sotsji. Buiten de absolute topfavorieten Sven Kramer en Ireen Wüst zat daarbij ook de naam van Koen Verweij.

De laatstgenoemde geldt al jaren als een groot talent, maar het kwam, tot zijn terugkeer bij TVM dit seizoen, steeds slechts af en toe uit de verf. De oorzaak werd kernachtig samengevat door Sven Kramer: "Hij weet wel, wat hij er voor moet doen, maar hij weet niet, wat hij er voor moet laten!"
Verweij trainde op zich voldoende, maar hij leefde niet echt voor de topsport. De lokale feestweek liet hij niet schieten. Hij leefde gewoon zoals amateurschaatser. Op zich is daar niks mis mee, maar voor het leven van topprestaties is dat niet de ideale voorbereiding.

Zelf ga ik morgen weer de 1000 rondjes van Leiden rijden. Vandaag is een van mijn vrienden jarig. Gelukkig worden we vanmiddag al verwacht, zodat ik vanavond weer op tijd naar huis kan. Morgenochtend gaat om 5 uur de wekker kabaal maken. Om half 7 klinkt het startschot in de Leidse IJshal aan de Vondellaan.
Zo kan ik toch nog een redelijke nachtrust pakken. Op mijn niveau weet ik, wat ik ervoor moet doen, maar ook, wat ik ervoor moet laten.

Geen opmerkingen: