vrijdag 20 december 2013

De stempelpost van de Mini-Elfstedentocht

Het seizoen is ongeveer halverwege. Het was vanmiddag alweer de laatste schaatsles van de buitenschoolse sport in de Leidse IJshal. Ter gelegenheid werd een Mini-Elfstedentocht georganiseerd op de binnenbaan. Om de 2 rondjes met wat kleine hindernissen kregen de kinderen een stempel. Als trainer heb je het vrij makkelijk. Met een paar ijshockeydoelen en wat kussens maak je een bruggetje, met een paar houten banken een plek, waar de kinderen tussendoor moeten slalommen, net als een meter of 40 verderop tussen de kleine kussens.
Met rode konen kregen de kinderen de stempelkaart vol, waarna werd overgegaan tot de uitreiking van de deelnamecertificaten van de buitenschoolse sport.
Net als vorig schaatsseizoen kon alles netjes blijven staan voor het IJVL-uur. Toen is het me prima bevallen om 2 aansluitende Mini-Elfstedentochten achter elkaar te houden, dus dat hield ik erin.

Waar echter het eerste uur een tweetal trainers van de binnenbaan het stempelen voor hun rekening namen, daar wist ik het tweede uur een drietal vrouwen, die bij de boarding om deze gewichtige taak op zich te nemen.
Op mijn beginnerskwartet na moesten de kinderen 2 rondjes schaatsen, voor ze een stempel op de daarvoor bestemde kaart kregen.

Op een gegeven moment kwam ik er achter, dat de stempelende vrouwen alledrie familie waren van Hans Post.
"Dan kunnen jullie je naam wel veranderen in Stempelpost", adviseerde ik hem.
Na een bliksembezoek van Hans aan de Burgerlijke stand ruimden we met de kinderen de banken, de kussens en de pilonnen op, waarna we nog zo'n 10 minuten tikkertje konden doen na de Mini-Elfstedentocht.

Geen opmerkingen: