donderdag 12 december 2013

"Welke trol reed er 10 rondjes op kop?"

De dag begon anders dan gewoonlijk. We hadden vergeten de wekker te zeten, waardoor we een half uur later wakker werden dan gewoonlijk. Hierdoor was het wat meer haasten en kwam ik later bij de Leidse IJshal aan als gebruikelijk. Het was lekker druk. Er waren ruim 20 "Krasse knarren" op komen dagen op deze frisse morgen.
We reden de gebruikelijke piramide. Douwe Kinkel reed voor het eerst 5 rondjes op kop. Martin Langbroek ging voor de overtreffende trap. Hij nam er meteen 10 voor zijn rekening. Dit kwam hem meteen op een reprimande van Wim van Huis te staan: "Welke trol reed er 10 rondjes op kop?"

Ik zei maar niks om 2 redenen. De eerste is, dat Martin zondag mijn gevaarlijkste tegenstander is bij de 1000 rondjes van Leiden.

De tweede was, dat Wim nog niet wist, dat ik van plan was om de 25 rondjes in mijn eentje op kop te rijden. Hij zal mij nu wel een hele grote trol vinden....

We hebben op het supergladde ijs heerlijk gereden en na afloop van de afsluitende intervaltraining met 5, 4, 3, 2 en 1 rondje rijden met 1 rondje rust tussendoor.

Na de training gingen we met een flinke groep naar boven. Fer Vergeer had als traktatie 2 banketstaven meegenomen, die eerlijk werd verdeeld bij de koffie en warme chocolademelk.
Ik raakte in gesprek met Wim van Huis en Henk Versteegen. Via de Top-2000 kwamen we over muziek te praten. Ik was nieuwsgierig, hoe "The Shoes" hun nummers geschreven hadden. De meeste muziek was gecomponeerd door de vanmorgen niet aanwezige Jan Versteegen, zijn tweelingbroer Henk schreef de meeste teksten.

Al pratend over de muziek hoorde ik, dat "The Shoes" door zanger Huub van der Lubbe van "De Dijk" ingelijst waren in the Hall of Fame.
Op ongeveer 20 minuten in de aflevering van Toppop van uitzending gemist is het interview met Huub van der Lubbe te beluisteren. Je hoort hem net niet zeggen, dat Wim van Huis een voorbeeld voor hem is.

Maar dat heeft hij deze grote trol ook nooit horen zeggen....

Geen opmerkingen: