vrijdag 27 december 2013

Miniset

Vanmiddag was het voor de IJVL alweer de laatste schaatsles voor kinderen in de Leidse IJshal. Daar we door ervaring wijs geworden wisten, dat midden in de Kerstvakantie altijd minder kinderen op komen draven, hadden we gezegd, dat ze een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee mochten nemen. Er waren 4 kinderen, die meegekomen waren. Ineens zag mijn beginnersgroep er heel anders uit.
Ik mocht weer beginnen bij de basishouding en wat basisvaardigheden oefenen. Voor de twee opgekomen vaste groepsleden wat minder leuk, maar ja, de een had een vriendje en de ander had zijn jongere broertje meegenomen.
Het was een gezellige les met aan het eind tweelingtikkertje en standbeeldtikkertje met een bevrijder.
Thuis gekomen kon ik de fantastische show van de gebroeders Mulder op het Olympisch Kwalificatietoernooi zien, terwijl ik met Ada zat te eten.
Daarna kon ik gaan genieten van het geluid van mijn nieuwe miniset. Vlak voor Kerstmis begaf de cd-speler van mijn JVC-miniset het. Deze had ik in 2010 gekocht bij De Block. Voor € 20,- extra had ik 5 jaar garantie. Maar helaas, daar had ik niet zo veel aan, daar De Block dit jaar failliet gegaan is. Voor mij een klein probleempje, voor de honderden medewerkers in het hele land, die hun baan zijn kwijt geraakt een écht probleem.
Nu hadden Ada en ik als Kerstpakket voor in totaal € 125,- aan VVV-bonnen gekregen. Daar hadden we nu een mooie bestemming voor, daar het laten repareren van een miniset vaak kostbaarder is dan het kopen van een nieuwe. Belachelijk, maar zo zit onze economie nu eenmaal in elkaar.

Thuis gekomen van mijn werk fietste ik met de VVV-bonnen door naar Voorschoten, waar ik bij A. de Vries Elektro een Philips miniset uittestte met een gebrande cd. Ik draaide het volgende nummer.

"Wie zijn dat?", vroeg de verkoper.
"Dat zijn "The Shoes", antwoordde ik: "Met de tweeling en de gitarist schaats ik iedere week."
Hij kende "Adios Corazon", hun mooiste nummer, dan wel niet, maar ander werk van "The Shoes" kende hij wel.
We kwamen over schaatsen te praten. De verkoper bleek lid te zij van IJsclub Nooitgedacht uit Valkenburg. Overbodig om te zeggen, dat de koop snel beklonken was.
Wat dat aangaat is onze keuze altijd ietwat beperkt. Alleen een miniset past in onze Lundia-kast. Wij hebben wat dat aangaat weinig last van keuzestress. Het geluid van de Philips-miniset was goed en daar gaat het om.
Nu draai ik er normaal mijn hand niet voor om om een goed ingepakte geluidsinstallatie op de fiets te vervoeren, maar in de regen leek me dat niet zo'n geslaagd idee. Nu had ik echter mazzel. De verkoper ging binnen een kwartier naar Valkenburg en hij zou de installatie onderweg naar huis bij ons afgeven. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was een minuut of 10 binnen, toen de bel ging.
Voor zo'n snelle service had ik wel een exemplaar van "Molen- en Merentocht" over.

Geen opmerkingen: