zondag 29 december 2013

Tweemolenloop

Het was, ondanks de vrij harde zuidwestenwind een heerlijke dag. Het zonnetje scheen, net als gisteren, volop. Om 2 uur fietste ik naar Leidschendam, waar ik met Hans Boers had afgesproken.
Vanaf zijn huis vertrokken we. We zigzagden een beetje en kwamen langs de nieuwe woning van zijn vader, waarna we de weg vervolgden naar de Velostrada, die we vervolgden naar Mariahoeve. We liepen verder langs en onder het spoor door en kwamen zo uit bij de IJsclubweg en de molen uit 1654.

Onder het spoor door liepen we Voorburg in, in de jaren '70 de thuisbasis van Earth & Fire, destijds één van de toonaangevende popgroepen in Nederland.

We slingerden door dit gedeelte van Voorburg en kwamen langs de plek, waar vroeger de MAVO stond, waar Hans op gezeten had. Op de terugweg passeerden we ook Molen "De Vlieger", die er helaas niet zo bij stond.

Met Hans heb ik een paar keer de Driemolenloop in Aarlanderveen, waar vandaan we ook de Molenviergangtocht geschaatst hebben, maar deze Tweemolenloop was ook leuk.
Bij Hans thuis hielp ik nog even met het aanbrengen van de elastieken, die werken als een soort klapveer en die de Freeskate-ijzers na de afzet weer "terugklappen" tegen de Salomons-langlaufschoenen aan.
Na deze goede daad verricht te hebben reed ik met het zicht op een prachtige zonsondergang met de wind in de rug op huis aan in de hoop, dat Hans ze deze winter toch nog uit mag proberen op natuurijs.

Geen opmerkingen: