zondag 8 december 2013

Schaatsbaan Rotterdam

Het is al heel wat jaren geleden, dat de Weenahal in Rotterdam gesloten is. Deze ijshal was opgezet volgens de formule, waarmee Ton Menken in diverse plaatsen in Nederland een "Menkenbaan" had neergezet. Ook de Leidse IJshal is opgezet door Ton Menken.
Maar waar de Weenahal jaren geleden al teloor ging, daar kunnen wij nog wekelijks en desgewenst zelfs dagelijks schaatsen op het vrijwel altijd suppergladde ijs in de Leidse IJshal aan de Vondellaan.
Vanzelfsprekend zijn er diverse initiatieven geweest om in de regio Rotterdam tot een nieuwe kunstijsbaan te komen. Ik heb begrepen, dat er in Capelle aan den IJssel zelfs een eerste paal de grond in is gegaan, maar in Doe-stad Rotterdam kwam het vervolg maar niet van de grond.

Tot eind november. Op 30 november opende Schaatsbaan Rotterdam haar poorten.

Zelf ben ik er nog niet geweest, maar ik maak graag reclame voor alle activiteiten en initiatieven, die het schaatsen bevorderen. Maar mijn Elfstedenmaat Jaap de Gorter is er al wezen schaatsen. Zijn bevindingen zijn hieronder te lezen.
"Na 25 jaar eindelijk weer eens geschaatst op echt Rotterdams ijs in een grappige tunnel. Het was echt werkijs! Er zaten wat gaten en scheuren in, er lag zand op. Af en toe moest je om een medewerker heen slalommen. En er waren nog geen 10 man op de baan. Dat was weer fijn: een privébaan. Koek en zopie was ook nog niet helemaal in orde. Er was nog geen koek in de kantine van Leonidas. Maar: het gaat wel wat worden! Het is wel echt Rotterdams: Gewoon doen!"
Wie nieuwsgierig is geworden en het Rotterdamse werkijs ook een keertje uit wil proberen, zijn hier de adresgegevens:
Schaatsbaan Rotterdam
Sportpark Toepad
Toepad 95
3063 NJ Rotterdam
010-7900514
Vanuit Leiden wens ik de 2 miljoen inwoners van de regio Rijnmond zeer veel schaatsplezier toe!

1 opmerking:

Unknown zei

Ik heb nu ook een aantal keer geschaats op de 400 m baan. De eerste paar keer was het ijs gewoon niet goed. Ik vermoed dat het te maken had met condens vorming en andere kinderziektes. Afgelopen weekend was het ijs helemaal top Toch netjes dat je dat zo snel onder de knie krijgt. Ook over de catering geen klachten en de zopie is onovertroffen