vrijdag 23 oktober 2015

Europees kampioenschap

Als je het sportnieuws van de afgelopen maand tot je neemt en dat afmeet aan het aantal krantenartikelen en talkshows op radio en televisie, dan is er slechts een nieuwsfeit, dat alles overheerst: de uitschakeling van het Nederlands elftal. Oranje gaat niet naar het Europees kampioenschap.
Ongeveer tegelijk met de teloorgang van onze voetballers in de kwalificatiereeks was er een heus Europees kampioenschap, waar Oranje juist boven verwachting presteerde: het baanwielrennen.

"We" tellen na een aantal dorre jaren weer mee bij deze tak van wielersport. Maar denk niet, dat er veel aandacht was voor deze Nederlandse sporters, die wel wisten te presteren. De klaagzang over het Nederlands elftal kreeg veel meer media-aandacht dan het pieken op het juiste moment van onze baanwielrenners. Oranje kwam in aantal medailles op gelijke hoogte met grootmacht Groot-Brittanniƫ, maar doordat de Engelse wielrenners een gouden plak meer veroverden, kwam Nederland op de tweede plaats uit in de medaillespiegel.

Geen opmerkingen: