donderdag 1 oktober 2015

De eerste slagen op het ijs

De wind zit vanaf afgelopen weekeinde in de hoek, waarin schaatsers deze het liefste zien: oost tot noordoost. Voor natuurijs is het op 1 oktober te vroeg, maar aan de Vondellaan in Leiden ligt in de IJshal een prima ijsvloer. Ik kan het weten, want ik heb vanmorgen de eerste slagen op het ijs gemaakt.
Ik ging vanmorgen wederom helpen met spuiten en had zekerheidshalve mijn schaatsen meegenomen. Dat kwam goed uit, want het ijs was bijna helemaal droog, toen ik kwam aangefietst. Zo kon ik de eerste 11 rondjes rijden van een hopelijk mooi schaatsseizoen. De eerste bevindingen zijn in ieder geval goed. Het ijs is keihard en spiegelglad. Wie het zelf ook wil uitproberen, die kan zondag 4 oktober van 12 tot 5 komen schaatsen in de Leidse IJshal. Gratis!

Daarna gingen we aan de slag met de brandspuit, maar dat was van korte duur. De Zamboni deed het meeste werk. In plaats van spuiten, mochten we met netwerk aan de slag.

Wim Noteboom en ik lieten de netten langs de binnenbaan zakken en begonnen daarna deze netten in de bochten vast te schroeven aan de boarding, zodat de ijshockeypucks het rijden op de buitenbaan niet al te onveilig maken, want niet alleen de eerste slagen op het ijs moeten veilig zijn, maar de rest ook.

Geen opmerkingen: