maandag 5 oktober 2015

De 1000 rondjes van Leiden


Op zondag 13 december neem ik voor de zesde keer deel aan de 1000 rondjes van Leiden in de Leidse IJshal. Om half zeven klinkt aan de Vondellaan het startschot van de afstand van de Elfstedentocht. Er waait geen wind en het ijs is in perfecte conditie, maar daar staat tegenover dat je 2000 bochten moet zien door te komen.

Begonnen als een geintje na een door dooiijs mislukte Nierstichting Elfstedentocht op Flevonice, is op Oudejaarsdag 2010 de eerste 1000 rondjes verreden. Dit is de enige editie, waarbij ik de 200 kilometer niet heb uitgereden.

Er lag natuurijs en met een week vorst zou de Elfstedentocht wel eens verreden kunnen gaan worden. Ik wilde geen enkel risico lopen om mezelf op te blazen en stopte na 750 rondjes.

Het jaar erop kon ik mijn gram halen door voor het Glazen Huis maar liefst 1150 rondjes te rijden. Dit baanrecord van 230 kilometer staat nog fier overeind.

De overige 3 keer reed ik gewoon de 200 kilometer uit.

Slechts een handvol schaatsers begint individueel aan de 1000 rondjes. De overige 100 deelnemers doen 250, 500 of 750 rondjes of volbrengen de Alternatieve Elfstedentocht in estafettevorm.
Alles is perfect georganiseerd: er wordt om het uur gedweild, er is eten en drinken en een dweilorkest, terwijl je je kunt laten masseren.
We zien af voor een goed doel. Evenals vorig jaar gaat de opbrengst naar het Willem-Alexander kinderfonds LUMC. Het fonds ondersteunt projecten, die de kwaliteit van leven van chronisch zieke kinderen verbetert.
Sfeerverslagen van deze prachtige schaatsdagen met een mooie opbrengst voor het goede doel zijn op dit blog te vinden in de decembermaanden van de afgelopen 5 jaar.
Ook meedoen? Inschrijven kan via www.schaatshalleiden.nl.

Geen opmerkingen: