vrijdag 2 oktober 2015

Een echte Wierd

Afgelopen week heb ik een stukje geschreven over Jan van Rijn, nazaat van de wereldberoemde Leidenaar Rembrandt van Rijn.
Wie schetst mijn verbazing, dat ik dezelfde week getipt werd over een artikel in de Wassenaarder over een andere trainingsmaat van me in de Leidse IJshal: Wierd Wagenmakers.

Wierd Wagenmakers in zijn atelierwoning voor "een echte Wierd".
Enkele andere citaten: "Als Wierd, 71 jaar jong, het bezoek ontvangt in wat je gerust een kunstenaarswoning mag noemen, rekent hij nadrukkelijk af met het misverstand als zouden alle Friezen stug zijn. Het gesprek wordt zelfs bijna intiem als hij trots zijn wellicht kostbaarste bezit te voorschijn haalt: een paar klapschaatsen die een wedstrijdrijder niet zouden misstaan."
"De lange kalende Fries houdt zichzelf goed in conditie en dat is ook van belang voor zijn werk."
Nu is het leuke van de "Krasse knarren", dat er aardig wat mensen met artistieke vaardigheden rondlopen. Wat te denken van de drummer, de gitarist en de bassist van "The Shoes"? Straks ga ik weer naar "La Bota" voor het jaarlijkse 2 oktoberconcert.


Wie denkt, dat we het als schaatsers alleen maar hebben over deze mooie sport, vergist zich deerlijk. Het culturele gehalte van de "Krasse knarren" is bijzonder hoog.
Om er bij te mogen horen en mee te kunnen praten, heb ik zelf ook maar 2 boeken geschreven.


Wie weet spreken ze later ook wel van "een echte Breed"....

Geen opmerkingen: