vrijdag 30 oktober 2015

De opkomst was boven verwachting

Waar de opkomst van de "Krasse knarren" tot gisteren nog niet zo geweldig was, daar gold dat tot nu toe ook voor het vrijdagmiddaguur van de IJVL. Doch gisterenavond kwam de kentering. Ik kreeg een drietal mailtjes, waarin maar liefst 6 kinderen weden aangemeld voor een proefles. Daar wordt een schaatstrainer blij van!

Goed geluimd fietste ik dan ook om kwart voor 4 naar de Vondellaan, waar ik om kwart over 4 op de binnenbaan aan een tiental kinderen van de buitenschoolse sport schaatsles gaf. Het was een gezellige, doch ietwat rommelige les, mede omdat een paar kinderen naar het toilet moesten en ik uit moest leggen, waar het was.
Om half 6 begon in de Leidse IJshal de schaatsles van de IJVL. Met Andrea Landman had ik vooraf even overlegd, hoe we het aan zouden pakken. We besloten om gezamenlijk te beginnen en de groep daarna een aantal rondjes te laten schaatsen. Andrea nam de gevorderden, een groepje van 8 kinderen, inclusief een enkele proeflesser, die al behoorlijk goed schaatste.

Zelf had ik een elftal kinderen onder mijn hoede, op 1 na allemaal nieuwkomers. De opkomst was boven verwachting. De door Walter Boon georganiseerde schaatsclinic wierp dus zijn vruchten af!
Ik koos ervoor om net als vorige week een modelles af te draaien vlak voor de ouders, die nieuwsgierig waren naar de verrichtingen van hun kinderen. Via wandelen en de clownsstappen kwamen we uit op druk zetten achter op de schaatsen, de zijwaartse afzet werd gedaan na een stukje puur achterwaarts afzetten en natuurlijk werd het vallen niet overgeslagen.
Na de aaphouding geoefend te hebben gingen we tweelingtikkertje doen, waarna deze leuke les er weer op zat. Ik heb goede hoop, dat een flink deel van deze kinderen de smaak te pakken heeft gekregen, zodat de opkomst boven verwachting blijft.

Geen opmerkingen: