woensdag 19 oktober 2016

Antwerpen


Met 19 oktober plachten wij een dagje uit te gaan. We hebben elkaar leren kennen bij de blokkade van Dodewaard en het jaar erop is een traditie geboren, die wij graag levend houden.

Dit keer viel de keuze op Antwerpen.

Vanmorgen fietsten we om half 9 naar Leiden Centraal, waar vandaan we met de trein naar Roosendaal reisden, waar we over moesten stappen. Door een rood licht stopte de trein vlak voor het station en toen we eindelijk in Roosendaal aankwamen zagen we de aansluitende trein naar Antwerpen net vertrekken.

Een klein half uur later hadden we de aansluitende sneltrein naar Antwerpen Centraal.

Na een plattegrond en een stadswandeling door de Scheldestad opgehaald te hebben, wandelden we naar de Keizerslei.

Bij "The Duke of Antwerp" haalden we koffie met overheerlijke appeltaart. Gratis, want dit was bij het treinkaartje inbegrepen!


Met deze lekkere bodem in de maar wandelden we naar het prachtige centrum van Antwerpen.

Bij "Het Steen" kwamen we dit standbeeld van Lange Wapper tegen.

Tijdens onze zwerftocht konden we zien, hoe ver je het als trainer van de IJVL kunt brengen. Wij vroegen naar de Gorterstraat en eenieder wist meteen, waar dat was. Dat heeft Elfstedenmaat Jaap toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Na dit hoogtepunt zwierven we wat door de slingerende straten van Antwerpen, waar na we bij "Papa Jos" na een paar buien wat warms gingen drinken, voordat we naar de Groenplaats gingen, waar we met onze jongste telg afgesproken hadden.


Bij "Papa Jos" klonk muziek van Ferre Grignard, in de jaren '60 de muzikale trots van de muziekscene in Antwerpen.

Gedrie├źn wandelden we onder de Schelde door. Normaal gesproken lukt dat niet, maar met een tunnel op 31 meter diepte gaat het heel aardig.
Na terugkeer op de rechteroever klonken we op een terras in het zonnetje op elkaars gezondheid en geluk. Je kunt immers niet met goed fatsoen naar Antwerpen zonder een Belgisch speciaalbiertje gedronken te hebben.

Daarna gingen we in het centrum naar een paar schoenenwinkels, waar de dames nieuwe schoenen pasten.


Na wat gegeten te hebben, vertrok het gezelschap na een dagje Antwerpen weer naar Olland.

Geen opmerkingen: