vrijdag 7 oktober 2016

Dubbele start

Bij aankomst in de Leidse IJshal was het een drukte van belang.

Er werd in de omgeving van de ingang van alles neergezet om het 40 jarig jubileum van de Ton Menken IJsbaan morgen goed te laten verlopen. Iedereen is voor het luttele bedrag van 40 cent welkom!

Zodoende konden de trainers van de Buitenschoolse sport even een handje helpen, voordat we konden beginnen met de ontvangst van de 64 kinderen, die zich voor het schaatsen op noren hadden opgegeven.
Uit de kantine haalden we een tafel, waaraan Joke Augustinus de kinderen in kon schrijven. Daar het ijs er nog pico bello uitzag, werd er niet gedweild. De kinderen konden dus eerder dan kwart over 4 het ijs op en alvast wat rondjes rijden.
Samen met Hans Solleveld had ik de binnenbaan ter beschikking. We hadden dus alle ruimte voor zo'n 25 kinderen. Ik had een redelijk homogene groep, dus dat was makkelijk. Na de basishouding uitgelegd te hebben, konden we werken aan de valbeweging, de zijwaartse afzet en het achterop zitten. Daarbij zijn kluunschaatsen heel makkelijk. Je klikt je ijzers los en laat zien, dat de schaatsen niet vlak zijn door de onderzijden tegen elkaar te houden.

Zo kon je meteen duidelijk laten zien, waarom je achterop moet zitten. Het laatste deel van de les gingen wij naar de buitenbaan, terwijl de groep van Ken Ainsworth onze plek op de binnenbaan innam.
Na een korte pauze kon ik meteen door naar de training van de IJVL. Margreet Hetebrij en ik hadden 9 kinderen onder onze hoede. Het merendeel had vorig seizoen al bij ons geschaatst. Een heel enthousiaste groep! Op het spiegelgladde ijs hadden we een gevarieerde les met uiteraard veel speelse elementen. Met zo'n kleine groep kun je makkelijk "Draai" zeggen, waarna de kinderen met de klok mee moesten schaatsen tot de volgende "Draai".

Met "Schipper mag ik overvaren" besloten we deze leuke openingstraining. De dubbele start was goed uitgevoerd!

Geen opmerkingen: