maandag 10 oktober 2016

Moor to Sea

Ik had zeer vast en droomrijk geslapen. Om een uur of half 7 werd ik wakker. De buitentent was aan de buitenkant droog en aan de binnenkant nat. We ruimden de tent uit, maakten de buitentent los en legden deze omgekeerd op de binnentent om te drogen, terwijl wij ontbeten.


Om kwart voor 9 reden we camping "Low Farm" af en trapten naar het bospad, dat we de avond ervoor hadden verkend dankzij het bord "Moor to Sea".

In het begin schoot het niet erg hard op op het overigens fraaie bospad. Het ene klaphek volgde een paar 100 meter verder op het andere. Het onverharde pad zelf reed overigens wel goed.

We volgden de Dalby tot het dorpje Low Dalby, waar we bij het bezoekerscentrum een kwartier moesten wachten voor koffie en chocolademelk met scones. Dat deden we dan maar, want de eerstvolgende 20 kilometer zouden we niets tegenkomen. Het was een juiste inschatting, dus achteraf hoefden we geen spijt te hebben van deze stop na een kilometer of 7 fietsen.


Meteen na de koffiestop begonnen we kilometerslang te klimmen met af en toe een kleine afdaling. Dat ging zo door tot het meertje in Stain Dale, waar we plotsklaps een klim van 15% voorgeschoteld kregen.

Aansluitend kregen we een paar kilometer vals plat te verduren.

Toen we af gingen dalen wist Ada nog een uitkijkpunt. Na bijna anderhalve kilometer over onverharde paden werden we beloond met een prachtig vergezicht vanaf Crosscliff Wood.


Het was de omweg waard.

Terug op de weg daalden we met 16% af naar het Bickleydal.

Met soms wat felle klimmen maar met nog meer dalen kwamen we uit bij het fraaie plaatsje Langdale End.

Hier hadden we de keus of we via Scarborough zouden reizen of over East Aydon. Ons plan was om het drukke Scarborough te mijden en daar hielden we ons aan.

In eerste instantie was het een juiste keuze. Aanvankelijk reden we door een vrij breed dal met mooie vergezichten, maar vanaf Hackness werd het dal smaller en beboster.The Forge Valley had veel weg van een dal in de Ardennen.
Bij East Ayton verlieten we the North Yorkshire Moors en zaten we meteen in de niet gezochte en gewenste drukte van het autoverkeer.

Geen opmerkingen: