dinsdag 4 oktober 2016

Trainingsdieren en feestbeesten

Op deze Dierendag begon het echte schaatsseizoen met de eerste training van de "Krasse knarren".

En op de eerste dag na de jaarlijkse 3 oktoberviering was er meteen een scheiding de geesten. Pardon, beesten. Vanmorgen was duidelijk te zien, wie tot de categorie trainingsdieren behoorde en wie zichzelf onder de feestbeesten schaarde.

De trainingsdieren waren om 9 uur aanwezig voor de eerste piramide van dit schaatsseizoen. De feestbeesten blonken uit in afwezigheid, mogelijk afgeschrikt door de aankondiging, dat er een alcoholcontrole plaats zou vinden. Kennelijk zagen diverse feestbeesten op tegen de blaastest.

Maar goed, als trainer moet je je bezig houden met degenen, die er niet zijn. Er reed een man of 15 op de buitenring van de Leidse IJshal, terwijl Gé van Goozen op de binnenring met grote regelmaat zijn kleinzoon de beginselen van de edele schaatssport bijbracht.

In een treintje van afwisselend 7 tot 10 trainingsdieren reden we de 125 rondjes, waarbij ik zelf de 25 weer in mijn eentje voor mijn rekening nam. De eerste 5 waren voor Frits van Huis, die hier speciaal voor uit Afrika was gekomen. De feestbeesten kunnen hier een voorbeeld aan nemen!

Na de dramatische start van 2016 verliep de start van schaatsseizoen 2016 een stuk beter. Ik reed veel stabieler, maar ik had nog wel wat moeite om de bocht voluit in te knallen. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Als deze training de toon zet voor de rest van het seizoen, dan ziet het er goed uit voor dit trainingsdier.

Geen opmerkingen: