zaterdag 29 oktober 2016

Duintraining

Met een tandje minder zou ik vanmiddag aan een duintraining gaan beginnen na vanmorgen in de bibliotheek in Valkenburg gewerkt te hebben.

Toen ik om half 10 naar dit eeuwenoude dorp aan de Rijn fietste, zag je boven de weilanden aan de rand van de Stevenshof mistflarden hangen. Dit is vaak een teken, dat je later op de dag prachtig weer kregen. Hetgeen helemaal klopte. Toen ik om 5 over 1 naar Wassenaar fietste was het verrukkelijk weer.
Met Hans Boers liep ik richting "De Klip" om ruim een uur te trainen in de prachtige duinen. Het was in de Ganzenhoek en het duin achter het parkeerterrein bij Wassenaarse slag volop genieten. Maar ja, dit duingebied is niet voor niets genomineerd voor de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland.

We liepen door de duinen als training voor de Zevenheuvelenloop, die over 3 weken weer op het programma staat.

Om kwart voor 3 zat deze duintraining in heerlijk nazomerweer er weer op. Het weer deed me denken aan zaterdag 29 oktober 1983. Ook toen hadden we een sterke El NiƱo gehad met een zeer natte winter, een mooie zomer en een prima najaar. Net als dit jaar!
In 1983 was in Den Haag de grootste naoorlogse demonstratie in Nederland.

550.000 mensen kwamen op om te protesteren tegen de plaatsing van kruisraketten in Nederland.

Ik fietste alleen naar het Malieveld. Ada was niet mee. Mijn vrouw was toen hoogzwanger. Een geldig excuus. Daardoor miste ze wel deze prachtige protestnummers.


Maar ja, je moet soms kiezen in het leven.

Geen opmerkingen: