maandag 3 oktober 2016

Schaatsen in Zweden

Van Willem van Vliet, de secretaris van de Leidse IJshal, kreeg ik het verzoek om de schaatsreis naar Zweden onder de aandacht te brengen. Daar voldoe ik gaarne aan.
Beste schaatsvrienden en –vriendinnen,

Over 5 maanden kunnen we alweer op het ijs van het Runn-meer staan.
Een aantal van jullie is al 1 of meerdere keren mee geweest, en een aantal heeft aangegeven wellicht ook een keer mee te willen.
Heb je nog schaatsmaatjes, die misschien ook belangstelling hebben, laat ze dan mij even een mail sturen.
We vertrekken op zondag 19 februari en de terugreis is op zondag 26 februari. ( let op: periode is anders en later in het seizoen dan gebruikelijk!)
We vliegen eerst vanaf Schiphol naar Stockholm Arlande. Daarna naar Falun met de bus.
Als we rond 08.00 uur van Schiphol vertrekken, kunnen we die middag nog van het ijs proeven.
We verblijven weer in het Hostal. Ik heb, zoals vorig jaar weer een hele vleugel afgehuurd. Totale capaciteit ruim 20 personen. Het Hostal ligt slechts 300 meter van de opstapplaats op het ijs en de start/finish van de tochten.
In het hostal wordt een goed ontbijtbuffet geserveerd. Je kunt daar ook een lunchpakket bestellen, maar een soepje/bord pasta in het "Pipi Langkous" restaurant heeft wellicht toch de voorkeur.

Het diner nuttigen we in het stadje Falun. Je vindt daar een betaalbare Italiaan/Libanees, Thai en Chinees, bistro etc. Ik zal voor elke avond weer een geschikt restaurant reserveren.
Met de bus, ongeveer 400 meter van het hostal, ben je in ca. 10 minuten in het centrum. Overigens is er ook nog vlak bij het hostal een Pizzeria; in 2015 en 2016 hebben we deze, na de 200 kilometer, rijk gegeten.

Het programma is te lezen op http://www.runnwinterweek.nl
In de week dat we er zijn wordt er op dinsdag 21 februari een 200 kilometer georganiseerd en op donderdag 23 februari een 100 kilometer. Liefhebbers kunnen vrijdagmiddag ook nog meedoen aan een estafettewedstrijd.
Overigens staat het een ieder vrij, welke tochten hij/zij wil schaatsen. En als de 200 kilometer misschien iets te veel is, kan je ook een kortere afstand rijden.
De raming van de kosten is € 800,-.
Als je meewilt, neem dan contact op via wvliet1@xs4all.nl onder vermelding van Falun 2017.
Op donderdag 26 januari 2017 is er om 19.30 een voorbereidende bijeenkomst in de Leidse IJshal voor dit Zweedse schaatsavontuur.

Geen opmerkingen: