donderdag 13 oktober 2016

"Jij bent toch met de helm op geboren?"

Bij de aankomst in de Leidse IJshal kwam ik er achter, dat ik mijn helm thuis had lagen liggen. Geen nood, want toen ik mijn Salomons had aangetrokken, pakte ik een leenhelm uit de bak naast de gevonden voorwerpen en klikte mijn Freeskate-ijzers onder mijn langlaufschoenen.
Bij de start van de piramide van 125 rondjes kreeg ik te horen: "Heb je een nieuwe helm gekocht?"

Waarop een ander er overheen kwam met: "Jij bent toch met de helm op geboren?"

Het schaatsen ging op zich niet onaardig. Het eerste deel van de training had ik wat moeite met de snelheid in de bochten. Ik ging toch iets te weifelachtig de bocht in en dan is het lastig om deze goed te lopen.
Maar nadat Ton Delfos de eerste 5 rondjes van de eerste 20 op kop gekomen was, kwam ik goed in mijn slag. De 5 kilometer, die ik voor mijn rekening nam, ging gewoon lekker met "Light my fire" van "The Doors" als arbeidsvitaminen.

De tweede helft van de training liep gewoon goed. De bochten liepen weer lekker en ik kon goed druk houden. Alleen de pure snelheid van Wierd Wagenmakers en Gé van Goozen is gewoon te hoog gegrepen voor me.
Ondanks de vrij magere opkomst op de laatste training voor de Herfstvakantie, verliet ik met een goed gevoel het spiegelgladde ijs. Maar ik hoop toch, dat we na de Herfstvakantie een even grote opkomst hebben alas afgelopen zaterdag. Met een peloton van 30 man is het toch een stuk gezelliger dan met 10 man.
Na afloop vroeg ik aan Fer en Wendy Vergeer, hoeveel Lopen tegen kanker had opgebracht. Ik was enigszins beduusd van het bedrag: € 23.000,-!


Geen opmerkingen: