zaterdag 15 oktober 2016

tHuis aan de Amstel

Er bestaat een boek met sportcitaten met de welluidende titel "Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven".

Gisteren kon ik laten zien, dat deze wijsheid ook voor mij opgeld deed. Ik mocht als hoofdsponsor opdraven bij de uitreiking van een propedeusebul psychologie. Dit betekende wel, dat ik 2 trainingen, die ik in de Leidse IJshal iedere vrijdagmiddag verzorg, over moest dragen.
Bij de training van de IJVL ging dat vrij makkelijk, daar er toevallig meer trainers aanwezig waren om een schaatsclinic te verzorgen. Voor de Buitenschoolse sport moest ik een vervanger regelen. Deze vond ik in de vorm van geboren en getogen Venneper Maup Honcoop. Als polderjongens helpen we elkaar.

De uit Leiden komende professor, die de inleiding hield voor 199 geslaagden en hun ouders, begon met een nagemaakte bul psychologie. De naam die er op prijkte was die van Willem van Buren.
"Weten jullie, wie dat is?", was de vraag aan de volle collegezaal.
Nou, dat wist ik wel. Welke Elfstedenschaatser kent de fameuze crack Willem-Alexander van Buren niet?

Na de uitreiking van de bul wandelden we naar culinair en artistiek café "tHuis aan de Amstel", waar we in deze oude villa heerlijk aten. Het restaurant is heel bijzonder, doordat van veel kamers eethoeken gemaakt werden.

Een van mijn disgenoten vertelde, dat hij zich ingeschreven had voor de halve marathon van Amsterdam, maar helaas verhinderd was. Of ik belangstelling had?
Belangstelling wel, maar ik had al een afspraak staan om op zaterdag met mijn vaste trainingsmaat te gaan lopen. En voor mij is afspraak afspraak.

Geen opmerkingen: