zondag 16 oktober 2016

Nazomerloop

De planning was, dat ik gisteren zou gaan lopen, maar mijn vaste trainingsmaat was geveld door de griep. Daar het weer gisteren miezerig was en het vandaag heerlijk zou gaan worden, besloot ik de training voor de Zevenheuvelenloop een dagje uit te stellen.

Zodoende liep ik rond de klok van 3 uur in het nazomerzonnetje, een prachtig Scrabblewoord, naar de volkstuin, waar Ada een paar uur eerder naar toe was gefietst. Doordat er op 2 plekken aan de rand van de Stevenshof wegwerkzaamheden waren bij de uitvalswegen, was het op de ventweg langs de A44 een stuk drukker dan gebruikelijk dankzij dit voortreffelijke staaltje planning.

Op de volkstuin aangekomen dronken wij een kop thee op deze prachtige herfstdag, met in het zuiden van het land zelfs temperaturen boven de 20 graden.

Na de thee liep ik terug naar huis. In de buurt van het Valkenburgse meer werd ik door een andere loper ingehaald. Samen liepen we op tot de weg naar Valkenburg. Ik sloeg af naar de Stevenshof, waar ik een verfrissende douche nam na een nazomerloop van een kleine 9 kilometer.

Geen opmerkingen: