donderdag 13 oktober 2016

Lange tunnel voor de Stevenshof

Na de afscheidsreceptie van Pieter Smit bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, waar we met de vaste kern van de droogtrainingsgroep van de IJVL naartoe waren geweest, fietste ik met Jos Drabbels terug naar de Stevenshof.
Onderweg hadden we het over de geweldige planning betreffende werkzaamheden rondom onze wijk. Terwijl bij het viaduct bij de Haagsche Schouw het verkeer bij de rotonde vastloopt doordat al het verkeer onder het viaduct onder de A44 over 1 baan geleid wordt, heeft men het idee bedacht om volgende week de rotonde aan het eind van de Stevenshofdreef bij het spoorwegviaduct onder handen te nemen, zodat de Stevenshof met de auto nauwelijks bereikbaar is. Daar is over nagedacht!

Thuisgekomen las ik, dat de wijkraad van de Stevenshof een petitie is gestart voor de verlenging van de tunnel van de Rijnlandroute. Hoe langer de tunnel, hoe minder fijnstof er naar deze eveneens aan de A44 gelegen woonwijk wordt geblazen door de wind, terwijl er ook minder geluidsoverlast is.

Het alternatief van de wijkraad is te vinden HIER te vinden alsmede BIJLAGE 1, BIJLAGE 2 en de Nieuwsbrief.
Zo is te zien, hoe het er in het gedegen alternatief uit zou gaan zien.

Wie de door de wijkraad Stevenshof gestarte petitie voor de langere tunnel voor de Stevenshof wil tekenen kan terecht op Petitie 24.

Geen opmerkingen: