zaterdag 12 december 2020

"Er komt toch geen Elfstedentocht!"

Het was na een (water)koude week vandaag een stuk warmer dan in de rest van de week.

Door de kou van de eerste decade van december, kwam de gemiddelde temperatuur over 30 dagen zowaar een keer onder het gemiddelde uit. Voor dit extreem warme jaar vrij uniek.

Om half 3 pakte ik de fiets en reed over de Velostrada naar de Kniplaan. Onderweg kwam ik "Krasse knar" Jaap Kroes tegen, met wie ik even praatte, voordat ik mijn weg vervolgde. 
Bij de Kniplaan aangekomen benutte ik de tijd door met een serie schaatsstappen en een paar keer statisch zitten een kleine droogtraining af te werken. Ik had mijn Fryslân-muts op mijn hoofd. Een van de passerende wandelaars zei: "Er komt toch geen Elfstedentocht!"

Voor 2020 gaf ik haar gelijk. Maar in 2021 kunnen de kaarten weer heel anders liggen.

Als het ijs er ligt, reizen we gewoon naar Fryslân af voor een Zelfstedentocht!
Hans en ik liepen langs de Vogelplas. Hoe graag we de Tocht der Tochten ook willen rijden, tegenwoordig zijn we al blij met een kleine week Vogelplas.

Bij de oostzijde van de Vogelplas sloegen we linksaf naar de Vlietlanden. Daar het vrij blubberig was, besloten we vandaag maar op de verharde paden te blijven. Dat voorkomt problemen met het thuisfront.

Na een rondje door de Vlietlanden waren we om kwart over 4 weer terug bij de Kniplaan. We hadden heerlijk gelopen en alvast het terrein verkend, waarop we de komende winter nog heel uren hopen door te brengen.

Geen opmerkingen: