dinsdag 1 december 2020

Top 2000

 
De stemronde voor de Top 2000 is weer begonnen. Zoals ieder jaar heb ik ook mee gedaan. In dit coronajaar heb ik ervoor gekozen om de Nederlandse artiesten een steuntje in de rug te geven, door alleen muziek van eigen bodem in mijn lijst op te nemen. 
KLIK HIER VOOR MIJN KEUZE.
Ik hoop, dat ik veel navolging krijg en we dit rare jaar toepasselijk met een niet-doorsnee lijst af sluiten.
In de lijst zijn diverse links naar geselecteerde nummers te vinden. Ik beperk me tot een doorsnee van de niet geselecteerd nummers.

"The Shoes" mogen niet ontbreken. Henk en Jan Versteegen en Wim van Huis zijn trainingsmaten van me.

"Blue Planet" is een andere Leidse groep. Helaas wat in de vergetelheid geraakt.

Dat geldt ook voor een van de mooiste nummers van de "Golden Earring".

Ook dit nummer is geschreven door de onvolprezen George Kooijmans, maar de uitvoering van "Alles" toont aan, dat de leerling een enkele keer de meester overtreft.

"Fungus" was een van de eerste folkrockgroepen. Het gilde der baardapen eert deze bebaarde barden.

De "Hobo String Band" uit Aalsmeer trad vaak op in "De Hobbit" en in de omgeving van Nieuw-Vennep. Helaas ben ik niet door de auditie gekomen, want dan hadden jullie mij de Top 2000 in kunnen stemmen....


Een wat onbekender nummer van "Within Temptation", maar akoestisch kan deze groep uit Waddinxveen ook erg goed uit de voeten.

Een stem van ginder klinkt door in dit prachtige nummer van "Earth & Fire".

Ooit liepen er in Nederland mammoeten rond. Laten we onze historie niet vergeten!

Bij de Elfstedentocht moet je alles uit "De Kast" halen.

Aan de eretitel "Langharig werkschuw tuig" hebben "The Outsiders" een niet te onderschatten bijdrage geleverd. Zij behoorden dan ook tot de pioniers van de popmuziek in Nederland.

In de jaren '90 was er een rage met "Naked" optredens. Popgroepen speelden hun rocknummers akoestisch. "Supersister" was haar tijd ver vooruit.

Geen opmerkingen: