donderdag 10 december 2020

Zonsondergang

Na vanmorgen geschaatst te hebben in de Leidse IJshal, fietste ik naar "De Helianth" in de Herenstraat om wat voorraad in te slaan voor de komende week. Daarna reed ik door naar de Oostvlietweg. Bij "'t Vogelhoff" zag ik een paar fietsers rijden op een fietspad, dat al een paar jaar is afgesloten.

"Misschien kun je helemaal doorrijden?", dacht ik en trapte achter de fietsers aan. Na een afgesloten hek, dat te passeren was door een stukje door het licht drassige gras te fietsen, kwamen we richting A4 op een stuk met allerlei rijplaten.
De fietsers voor me sloegen linksaf. Het bleek, dat ze naar een fruitbos gingen om bomen te snoeien. Ik stond voor de keuze: ga ik terug op de heenweg, of volg ik de weg van de rijplaten?

Ik besloot de gok te wagen en gokte goed. Ik kwam bij de fietstunnel naar Zoeterwoude uit. Vandaar fietste ik via de Vlietlanden naar Voorschoten. De landijsbaan stond al onder water en aan de rand ervan zag ik een dun vliesje ijs liggen. Een teken, dat december toch kouder is dan de 9 voorgaande edities.

Vandaar fietste ik naar huis, waar ik met mijn vrouw lunchte. Ada ging naar de volkstuin. Anderhalf uur later reed ik daar ook naar toe. Via het Valkenburgse meer reden we samen naar huis. Op weg er naar toe hadden we een mooie zonsondergang.

Niet spectaculair, maar gewoon mooi.

De temperatuur daalde na zonsondergang snel richting vriespunt en aan de grond er zelfs onder.


Geen opmerkingen: