woensdag 30 december 2020

Laatste droogtraining van 2020

Vlak voordat ik naar de Leidse IJshal zou gaan fietsen, stond Bauke Dooper voor de deur. Hij kwam een viertal vrijkaartjes voor De Uithof brengen. Er zat een beschrijving bij, hoe ik daarmee tijd kon reserveren om op deze 400-meterbaan in Den Haag te gaan schaatsen.

Gelukkig was het droog, toen ik om kwart voor 3 naar de Vondellaan fietste. Vanmorgen was ik al nat geregend, toen ik boodschappen ging doen in Voorschoten. In het westen van ons land is december trouwens een kletsnatte maand.

In totaal kwamen er 7 kinderen af op de tweede en tevens laatste droogtraining van 2020, die we in deze lockdown aan kinderen van de IJVL geven, nu zij niet kunnen schaatsen.
Daar ongeveer de helft van de kinderen vorige week woensdag ook aanwezig was, gaven we grotendeels andere oefeningen. Ondanks dat veel basisoefeningen op een of andere manier terugkomen, probeer je wel zoveel mogelijk variatie aan te brengen.

Bij de betonnen palen deden we niet alleen de slalom, maar ook een draai- en keerloop: eerst loop je om de eerste paal, dan loop je terug naar het startpunt en dan naar de tweede en weer terug. Telkens loop je zo'n meter of 5 verder tot je alle 8 betonnen pilonnen hebt gehad. Het klinkt eenvoudig, maar is best intensief. Deze blokken leenden zich ook voor bokjespringen en voor stopsprongen.

Walter Boon en ik verdeelden de oefenstof keurig onder elkaar. Om beurten gaven we een paar oefeningen op op het lege parkeerterrein voor de Leidse IJshal.

Het grote voordeel van twee trainers op zo'n kleine groep is, dat je de kinderen individueel technische aanwijzingen kunt geven.


Om 4 uur zat de droogtraining er weer op en gingen de kinderen na een tweetal estafettes over 100 meter met planken als slotoefening moe maar voldaan huiswaarts. Volgende week zijn we weer van de partij.

Daar de Kerstvakantie dan is afgelopen, verwachten we dan meer kinderen.
Op de terugweg spraken Walter en ik af om volgende week een keer samen op De Uithof te gaan schaatsen. Ik zou de kaarten gaan boeken. Zo kunnen we eindelijk weer een keer schaatsen.

Geen opmerkingen: