woensdag 16 december 2020

Nederland in beweging

Bij het ontbijt kregen we te horen, dat de winkelketens Hema, Action en Wibra vandaag toch open gingen.

Een dikke middelvinger naar de Nederlandse samenleving. Gelukkig is deze fout inmiddels hersteld.
Maar ons onvolprezen Schiphol deed er nog een flinke schep bovenop. De KLM is door de Nederlandse samenleving met 3,4 miljard euro gered en zie hier de dankbaarheid, die ons getoond wordt.

Dit is niet een dikke middelvinger naar de Nederlandse samenleving, maar een handvol! Hoezo negatief reisadvies en toch geen ingrijpen van de regering? Scholen dicht, geen binnensporten meer en dat allemaal om het coronavirus onder de duim te krijgen. Aan het eind van de Kerstvakantie wordt het coronavirus gewoon weer vers geïmporteerd!

De Leidse IJshal zal er 5 weken verlaten bij liggen. De straten van Leiden waren vanmorgen ook vrij verlaten, toen mijn vrouw en ik boodschappen gingen doen op de boerenmarkt? Waarom een uitzonderingspositie voor alle vakantievluchten, die de regering zegt niet te willen? Of stiekem toch wel?
Thuisgekomen gingen we van weeromstuit meedoen met "Nederland in beweging"

Het viel mij erg mee. Het waren oefeningen, die je in een droogtraining ook kunt gebruiken. Maar ook zonder dat is het goed om een kwartier te bewegen met gevarieerde oefeningen voor het hele lichaam, waarbij nog wordt uitgelegd, waarom bepaalde oefeningen goed zijn.
Daarna fietste ik door naar Noord-Hofland, waar ik een fiets met een gebroken remhendel naar fietsenmaker Van Vliet bracht. Gelukkig mogen fietsen nog wel gerepareerd worden.
Vandaar liep ik verder naar de Lammenbrug om over de Oostvlietweg naar Voorschoten te lopen. Daar nam ik de blauwe brug om uit te komen bij de Landijsbaan van Voorschoten. Deze lag er in het zonnetje heel mooi bij.
 
Vandaar liep ik op het warmst van de dag naar huis voor een warme douche.

De nacht was in onze omgeving behoorlijk fris geweest met op klomphoogte temperaturen net boven het vriespunt.

Als we nu eens een vorstperiode kregen met hetzelfde temperatuurverschil. Overdag nipt boven nul en 's nachts 9 graden onder het vriespunt. Het water van de ijsbaan ligt er nu wel mooi bij met een weergaloze weerspiegeling, maar we hopen allemaal dit beeld weer eens te zien.

Na samen geluncht te hebben ging Ada met haar vader naar de volkstuin fietsen, waar ik me bij hen voegde. Samen brachten we wat Kerstpakjes weg, waarna we bij mijn schoonouders een kop koffie en thee dronken.
Op de tijd, waarop ik normaliter schaatsles geef in de Leidse IJshal, fietste ik met mijn vrouw naar huis. Wij houden ons wel aan de beperkingen, die de lockdown ons oplegt....


Geen opmerkingen: