zaterdag 26 december 2020

Niet Snel genoeg

Deze Kerstdagen verlopen anders dan gebruikelijk. Kaler vooral. Doordat de regels voor het te ontvangen aantal bezoekers nogal streng zijn, hadden we met het bezoek van onze kleinzoon en zijn ouders vandaag alle familiebezoek van dit lange weekend al achter de rug.
Na een kleine wandeling voordat de buien Leiden bereikten , lunchten we op de tijd, dat op het WK Kwalificatietoernooi in "Thialf" gestreden werd om de 3 tickets. Zodoende kon ik de 500 meter niet rechtstreeks volgen. Nu is de kortste sprintafstand niet bepaald mijn favoriete, maar sinds Tijmen Snel meedoet volg ik het als zijn eerste trainer in de Leidse IJshal met meer dan gemiddelde belangstelling.

Met een negende en tiende plaats was hij niet snel genoeg om zich te plaatsen, maar toch kan dit IJVL-lid terugkijken op een geslaagde eerste rit. Pal achter onze clubgenoot Kjeld Nuis reed Tijmen een persoonlijk record: 35.163. 
Tijmen mocht dan niet Snel genoeg geweest zijn, als je een PR rijdt, dan kun je jezelf niet het verwijt maken, dat je niet op het juiste moment hebt gepiekt!

Geen opmerkingen: