zondag 27 december 2020

Hondenweer

Het was vandaag hondenweer. In het Engels hebben ze daar een mooie uitdrukking voor: "It's raining cats and dogs." En dat klopte vandaag volledig.

Deze man was op het strand bij Kijkduin 2 honden aan het uitlaten en had bij 1 hond het nakijken. De laatste keer, dat dit hondje gezien is was toen hij de Brandaris op Terschelling op een haar na miste....

Met dank aan storm "Bella" heeft Bello nu een stevig wereldrecord in handen!

Daarnaast was het ook nog eens kletsnat.

Kortom, geen weer om er op uit te gaan. Desondanks fietsten mijn vrouw en ik naar de Hooglandse kerk. Voor het eerst sinds september woonden we een dienst van de Leidse Studenten Ekklesia bij. Met nog geen 30 mensen in een kerk zo groot als een voetbalveld voelt het allemaal wat onwerkelijk aan. Temeer daar je niet mee mag zingen.

We konden zodoende niets anders doen, dan op het puntje van de tong bijten en luisteren naar een koor van 5 personen in deze Taizé-dienst.

Op weg naar huis merkten we, dat alle zegen van boven kwam. De regen trouwens ook. We waren in 4 kilometer fietsen drijfnat geworden. Geen probleem, droge kleren zat en na de lunch konden we kijken naar een spectaculaire schaatsmiddag, waarbij zowel Sven Kramer als Ireen Wüst het Europees kampioenschap allround op hun buik kunnen schrijven.
Door de depressie met een luchtdruk van 974 millibar werd "Thialf" vandaag veranderd in een hooglandbaan. Er werden toptijden gereden. Antoinette de Jong reed op de 3 kilometer een baanrecord.

Op de 1500 meter had de IJVL een prima dag. Kjeld Nuis wist zich als derde te kwalificeren, terwijl Tijmen Snel met een zevende plek en een dik persoonlijk record zich meldde bij de Nederlandse top. Hij was op waarde geklopt. Nog wel....

3 opmerkingen:

Unknown zei

Als je nog eens wil schaatsen, Bart, ik heb vrijkaartjes voor de Uithof. Je kunt ze zo krijgen.

Unknown zei

'Unknown'? = Bauke

Bert Breed zei

Hoi Bauke,

Ik stuur je een mailtje.

Bert