zaterdag 19 december 2020

Droogtraining in december

De ochtend begon met morgenrood.

Iedere weerliefhebber kent de spreuk: ochtendrood, regen in de sloot. Dat klopte inderdaad. Vanmiddag regende het. Dat deed het gelukkig niet, toen wij om 11 uur opnames maakten van de droogtraining voor de kinderen van de IJVL

Nadat ik vanmorgen de wekelijkse broodbestelling bij "De Helianth" had opgehaald, liep ik om kwart voor 11 naar de Vondellaan, waar de op het lege parkeerterrein van de gesloten Leidse IJshal de training uitvoerden. Of liever gezegd trainingen, want Bert Hoogeveen, Walter Boon en ondergetekende hadden alledrie een deel van de training voorbereid.

We werden gefilmd door de kersverse IJVL-voorzitter Vero Nater, terwijl Marc Onnen als interviewer optrad. Een viertal kinderen van de vrijdagmiddagtraining voerden de oefeningen uit.

Het leuke van drie trainers is, dat je een gevarieerd aanbod aan oefeningen krijgt. 

Het nadeel van video-opnames is, dat de oefeningen diverse keren opnieuw gedaan moeten worden. 

Dat gold ook voor de close ups en de inleidingen op de oefeningen .

Maar om hoog te bouwen moet men laag beginnen.

De droogtraining duurde zo in totaal 5 kwartier. Maar we waren zo enthousiast, dat we besloten om vanaf aanstaande woensdag tijdens de lockdown iedere woensdagmiddag een droogtraining voor kinderen van de IJVL te geven op het parkeerterrein van de IJshal. Er is ruimte genoeg en als het te druk wordt, kun je met een groep naar lege schoolpleinen om de hoek. Zo houden we de kinderen bij de club betrokken.

De temperatuur mocht dan voor december behoorlijk warm zijn, door windkracht 5 koelde je we aardig af als je stilstond.

Gelukkig kon ik me letterlijk warm lopen op de terugweg van 3 kilometer naar huis, waar ik met Ada lunchte. Daarna bracht ik in de regen op de fiets een paar kerstkaarten weg in Katwijk.
Terug fietste ik via de volkstuin. Zo kwam ik langs "Lentevreugd", het nieuwe natuurgebied tegen de duinen aan.

 
Het waren echte Hollandse luchten. Deze wolken leverden bij terugkeer in de Stevenshof een heel aardige zonsondergang op.

Maar ja, wat dat aangaat was gisteren een topdag.

Geen opmerkingen: