vrijdag 30 augustus 2024

Een vogelpoepje

Dat we er vanmorgen om 6 uur uit moesten om in Rotterdam op de gaan passen, was tot daar aan toe, maar dat de wekker al bijna een uur eerder afging, daar hadden we niet op gerekend.

We zetten de wekker op de juiste tijd en vielen gelukkig weer in slaap. Een hazenslaapje weliswaar, maar alle kleine beetjes helpen. Om half 7 vertrokken we thuis na het eten van een beschuit met aardbeien.
Om 8 uur waren we in Rotterdam. De oudste kleinzoon ging weer naar school, zodat we de ochtend hadden om met de jongste te spelen en hem voor te lezen.
We maakten van de houten rails een grote spoorbaan in de woonkamer en gingen met hem naar een speeltuintje in de buurt, waar hij lang op de veilige ronde schommel zat. Opa mocht hem duwen: hoog en hard.


Een kwartier later zat opa op een bank onder een boom, toen hij iets op zijn afritsbroek voelde. Een vogelpoepje. Met een takje en een boomblad kreeg ik de poep er wel vanaf, maar met de vlek zou ik de rest van de dag rond moeten lopen. 

Wat dat aangaat bevond deze schaatser zich in goed gezelschap. Met Hilbert van der Duim, één van de weinige schaatsers, die Eric Heiden in een schaatswedstrijd heeft verslagen, kreeg ik last van een vogelpoepje.

Geen opmerkingen: