dinsdag 6 augustus 2024

Zwemmen in open water

Bij het zwemmen in het open water bij de Olympische Spelen in Parijs zijn omgeven met grote vraagtekens omtrent de waterkwaliteit van de Seine. Daar hebben we in onze omgeving minder last van. Alternatieven genoeg.

Nadat ik zelf me gisteren na de strandtraining me in het Noordzeewater begaf, volgde mijn vrouw vanmorgen mijn goede voorbeeld door in het Valkenburgse meer te gaan zwemmen.
Zij ging er op deze fris gestarte morgen op de fiets naar toe.

Ik deed dat hardlopend. Ada was niet de enige zwemmer in het water. Er waren nog een paar anderen, waaronder "Krasse knar" Dennis Groeneveld, met wie ik op dinsdag- en donderdagmorgen in IJshal De Vliet 100 rondjes schaats.


Dennis was eerder begonnen en ging ook eerder uit het kabbelende water dan mijn vrouw. Ik maakte in die tijd mijn korte droogtraining af op het strandje langs het meer, voordat ik naar huis liep om me te gaan douchen. Met 66,9 kilo schoon aan de haak kwam ik onder de waterstralen vandaan.
Na het ontbijt ging mijn vrouw naar de volkstuin, terwijl ik bij "Odin" in Voorschoten boodschappen ging doen. Een paar van die boodschappen bracht ik naar de volkstuin. Mijn vrouw had die nodig bij het koken bij haar moeder.

Het was goed warm te noemen, toen ik thuis aankwam. Ik hing de was op, lunchte in mijn eentje en deed daarna de afwas. Intussen was bij de Olympische Spelen het zeilen net als gisteren uitgesteld bij gebrek aan wind.

Zij konden wel wat "Wind of Keltia" gebruiken....
Aan het eind van de middag fietste ik via de volkstuin naar mijn schoonmoeder, waar Ada een heerlijke maaltijd met koolrabi bereid had. Onderweg kwam ik langs dit weiland, waar de hooibalen net geperst waren. Hier werd het Olympisch kampioenschap muizen vangen voor ooievaars gehouden.


Ik telde maar liefst 14 ooievaars, die druk bezig waren bij hun Ooilympische finale. Dat waren de teamsprinters in Parijs ook. Na in de halve finale een wereldrecord te hebben gereden, deden Roy van den Berg, Harry Lavreysen en Jeffrey Hoogland het in de finale tegen Groot-Brittanniƫ nog eens dunnetjes over. Goud met een wereldrecord!

Geen opmerkingen: